Gazetemin manşetinden verdiğim ‘MARAŞ GÜNGÖR’ECEK!’ haberimin üzerinden 2 yıl 3 ay geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı oluşunun ilk aylarında herkes gibi biz de inanılmaz destek verdik. Bu süre içinde çemkirenler, itiraz edenler, ‘Çalışmıyor, bomboş oturuyor’ diyenlere karşı ‘sabredin, bekleyin, biraz zaman tanıyın, süre verin!’ deyip arka çıktığımızda biz de hedef tahtasına oturanlar listesindeydik.

Bürokrat olması hesabıyla 657 zihniyeti ile başarılı olamayacağını yazdık.

Kayyum geldi, bir müddet sonra çeker gider dedik.

Gelen yerine ısınamadan çekip gidiyor, sık sık daire başkanları değişiyor, kurumda istikrar ve huzur yok demeyen mi kalmıştı memlekette…

Gazetelere, gazetecilere tavır alınca (Kaç kez yazdım, söyledim, bu meselede haklıydı, ben olsam aynısını yapardım) neredeyse düşman ilan ettik. Bir  darağacına çekmediğimiz, Fizan’a göndermediğimiz kaldı.

Kırdığı potlar yüzünden Allah yarattı demedik, kıyasıya eleştirinin göbeğine koyduk.

Kimseye randevu vermiyor, gelenleri de azarlıyor iddia ve dedikoduları dalga dalga yayılırken, kendisine olan sevgi, partiye verilen oyların eridiği, partiye zarar verdiği de hiç gündemden düşmedi.

Daha neler dedik, nelere yazdık da, boşver, hepsi geçmişte kaldı.

*

Hani anlatılan fıkradır;

Adamın biri deniz kenarına oturmuş, garip garip hareketler yaparken, birinin dikkatini çekmiş. Gitmiş adamın yanına, deniz kenarında ne iş yaptığını sormuş;

Adam da, “Hiiiç, kıyıya vuran dalgaları sayıyorum” demiş. Sonra aralarında şu konuşma geçmiş:

“Ne zamandan beri buradasın?”

“Sabahtan beri…”

“Peki, madem sabahtan beri buradasın. Vakit öğle oldu. Bu saate kadar kıyıya kaç dalga vurdu?”

Adam başını kaldırıp, meraklı adama şu cevabı vermiş; “Geçenlere geçti gitti, bak şu gelen birinci dalga!”

*

Devam ettik… Sadece ben değil, ilk zamanlarda zaman ve fırsat tanıyanlar, Allah ne verdiyse vur abalıya misali yüklendikçe yüklendik. Sabredemedik, tahammül gösteremedik. Haa, kendisi de aynı kulvarda yüzünce, köprüdeki iki inatçı keçi’den farkımız kalmadı.  

“Belediyenin borcu var, kimse benden ilk 2 yıl icraat, proje, hizmet beklemesin!” dediğinde, herkesin, en yakınımızdaki Gaziantep’in de daha yüklü borcu olmasına rağmen hizmette sınır tanımadığını konuştuk sağda solda. Herkesin herkese borcu var dedik kıyasıya, inatla…

‘kimseye randevu vermiyor, görüşmüyor, odasına çekilmiş oturuyor, devlet memuru zihniyeti ile saat 5 dedi midi arabasına binip soluğu evde alıyor!’  diyenlere karşı söyleyecek sözümüz olmamıştı. Verecek cevap bulamıyor, boyun büküp, ‘haklısınız!’ diyorduk. Dedik de…

Bir CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’a yetemedi.

*

Ancak… Lakin, sözün kısası, velhasılı kelam, binaenaleyh, hülasa…

Aradan geçen zaman, oturan, yerini bulan kadrosu ile baktık ki Başkan sayın Hayrettin Güngör artık sahada.

Aslında bu yazıyı, geçen hafta sonu gittiğimiz Göksun’daki ‘Sürgün anıtı’ açılışından sonra yazacaktım, ancak yoğun gündem yüzünden kısmet bugüne imiş.  Sürgün Anıtı açılışı ayrı bir vefa, ayrı bir samimiyet, ayrı bir aidiyet duygusu… Anıt için kendisini bir kere daha tebrik ediyorum.

*

Şimdi, gelinene noktada… Evet, dün de haberlere düştü, iki dev projede müjdeler peş-peşe geldi. O, çok konuşulan, çok tartışılan, ‘Yok canım, kimse yıkamaz, kimse kentsel dönüşüm için adımını atamaz, hele hele ‘Hayrettin Başkan bu meselede kılını kıpırdatamaz’” diyenlere inat, aylar öncesinin rüyası, verilen sözü gerçeğe dönüştü, umutlar bahada kalmadan Tekke’de inşa edilecek yeni konutlar için yakında ihaleye çıkılacak.

Dün, tesadüfen Yaşar Pastanesine gittiğimde, değerli konukların içerde olduğunu öğrendiğimde girip bir merhaba dedim, başarılar diledim. Başkan sayın Güngör’ün “Mehmet bey, söz verdik, yıkıyoruz, Tekke’yi yeniden imar edip, Meydanı açacağız” demiş, bizi masaya, ikrama davet etmişti.

Misafirleri rahatsız etmemek adına teşekkür edip ayrıldım. Ama mutluluğumu gizleyemedim, önüme gelene anlattım.

Bilindiği üzere Valilik Meydan Projesi kapsamında, yıkım çalışmaları başladı. betonun yerini yeşil, işlevsizliğin yerini kullanışlılık alacak…

*

Başkan sayın Güngör, şimdi yeni bir sayfa açtı. Tertemiz, bembeyaz… O çok konuşulan, çok tartışılan ve neredeyse dalga geçilen Önsen Köprüsünün ihalesi yapıldı, inşallah yakın tarihte, ki bu sene sonunu işaret ediyor Başkan, hem Tekke, hem de Valilik Meydan Projesinde istenen, beklenen yere gelinecek, inşallah bundan sonra Maraş Güngör’ecek!

İnşallah, inşallah, inşallah!! İstemeyenin Rusya'dan cenazesi gelsin, yedi yerde selası verilsin, ciğeri ağzından gelsin!

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol