banner1597

Bu seride yazdığım kaçıncı yazı, sayısını unuttum desem yeridir.

Yazdan kalma günler yaşasak da, ha bugün ha yarın bu günler geride kalacak, rüzgârlar çıkacak, yağmurlar başlayacak, fırtınalar kopacak, çatıda ne varsa yere inecek, belki ağaçlar da devrilecek ki yaşadık bunu, ama hayata devam edip gidecek.

Ve tanıdıklarımız, tanımadıklarımız, yaşı, etnik kökeni ve mesleği ne olursa olsun, iz ve eser bırakanlar ileride hayırla yâd edilecek! Parası olan, zenginliği sebebiyle parasının-fabrikalarının, dövizlerinin hesabını aklında tutamayanlara inat, bu şehirde sosyal sorumluluğunu bilen, kazandığını şehre, insanlara adayan nadir işadamlarımızdan biridir sayın Mahmut Arıkan.

Allah bazen birilerine para verir, altın-mücevher verir, dağ-taş toprak-fabrika verir, ama hayırlı hizmetlere harcamasını, gönlünce yiyip eğlenmesini nasip etmez!

Allah servetin de hayırlısını versin!

*

Arıkan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arıkan, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü Hacı Osman Arıkan (merhum babası) İlkokulu’nda anlamlı bir etkinlikle kutlamış, eğitim dünyasının en değerli paydaşları olan öğretmenlere olan saygısını ve minnettarlığını göstermek amacıyla, öğretmenlere takdim edilen güller, Arıkan Grup için yalnızca bir çiçek değil, emeklerine duyulan saygının ve geleceğe olan inancın simgesi olmuş.

*

Sayın Mahmut Arıkan’ı bu şehir ve basın camiası yakından tanır. Takıntısı, kuruntusu, kibri olmayan sade, düz ve güler yüzlü insan. Bu hayırsever insan, eğitim ve öğretimin sadece bireylerin değil, toplumların geleceğini şekillendiren en önemli faktörlerden biri olduğuna inandığını belirterek, "Eğitim, sadece öğrencilerimizi geleceğe hazırlamakla kalmaz, aynı zamanda ülkemizin gelişimine de katkı sağlar. Bu yüzden Arıkan Grup olarak, eğitimi ve öğretmenlerimizi desteklemek bizim için bir sorumluluk olmanın ötesinde, bir onurdur." demiş.

En büyük yatırımın insana olan yatırım olduğu fikri, düşüncesi senelerdir yazılır, konuşulur. Ha, bunu söylediği halde uygulamaya koyanlar kadar, vurdumduymaz, aldırmaz olduğu kadar kulağının üzerine yatanların da olduğu şehrimizde sayın Mahmut Arıkan, geleceğimize yatırım yapıyoruz diyerek babası merhum Hacı Osman Arıkan adına yaptırdığı ilkokulda, ki 24 Kasım Öğretmenler Günü gibi anlamlı bir günde, “Öğretmenlerimize olan saygımızı bir gül ile ifade ediyoruz. Ancak bu gül, sadece bir çiçek değil, onların emeklerine olan minnettarlığımızın ve insana verdiğimiz değerin bir simgesidir. Arıkan Grup olarak, insanı ve eğitimi desteklemeyi, toplumun geleceğine yatırım yapmayı temel sorumluluklarımızdan biri olarak kabul ediyoruz." dediğinde, sadece sanayi alanında değil, eğitim alanında da üzerlerine düşen sosyal sorumluluğu yerine getirmekten duyduğu mutluluğu dile getirmiş.

Öğrencilerin parlak biri geleceğe adım atması anlamında eğitime sunduğu katkının anlamı büyük ve kıymetli.

Sayın Arıkan’a selam ve sevgiler gönderiyoruz bu hayırlı hizmetinden ötürü! Her zaman kalbimizde, her zaman saygın.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol