banner1483

Hangi alanda, hangi sektörde olursa olsun, kendini o camianın lideri olarak gören, algılayan, empoze edenler çıkmıyor değil.

Ancak bırakın toplumun bir adım önünde olup da liderlik taslayanları, evlerinde eşlerine bile söz geçiremediklerini duyarsınız çoğu zaman!

Liderlik Allah vergisi.

Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan bu vasfa uyan yegane lider!

Sadece sayın Erdoğan’ın değil, şahsım şehrinde de liderliğini uzun süre koruyan, bu şehre abilik yapan, iş dünyasının hafızası olup da sırf tuttuğu takım yüzünden liderlikten azledilen insanları gördükçe, demek ki diyorum liderlik öyle çok iyi bir şey değil. Moda gibi, sık sık değişmesi ondan. Ancak şahsım memleketi daha layık olduğu, beklediği lideri bulmuş değil.

Ona kalırsa herkes kendini lider yerine koyuyor, abilik yaptığını zannediyor da, pabucumun lideri oluyorlar ancak!

İster siyaseten, ister ticareten, hiç fark etmiyor.

*

Bugün bazı dingillerin ‘iki sarhoş’tan biri diyerek iftira attığı, haksızlık ettiği 2’inci Cumhurbaşkanı merhum İsmet İnönü büyük bir devlet adamıydı.

Merhum Süleyman Demirel 1966’da Başbakan olduğu vakitler, İsmet İnönü ise ana muhalefet partisi lideriydi. Demirel, Cumhuriyet’in ikinci adamı olduğu için ona büyük saygı duyardı.

Bir gün…

Bugün ikisi de hayatta olmayan, ancak Türk siyaset tarihine damgasını vuran  Süleyman Demirel, İsmet İnönü ile Türkiye Büyük Millet Meclisi binasının önünde karşılaşır. İnönü gülümseyerek sorar; “Meclis’in kaç merdiveni var, biliyor musun Süleyman Bey?”

Şaşırır Demirel, “Bilmiyorum!” cevabını verir.

Beklemediği bir soruyu cevapsız bırakmak, Demirel’in canını sıkar.

Birkaç gün sonra yine Meclis’te İnönü’nün yanına giden Demirel, O’nun kulağına eğilerek; “Efendim, Meclisin 220 merdiveni var!” der.

“Kime saydırdın?” diye sorar İnönü.

Demirel cevap verir; “Bizzat kendim saydım efendim!”

Bunun üzerine İnönü’den tarihi bir söz duyar; “Bak Süleyman Bey, lider odur ki, zor işlerle uğraşır, böyle basit işleri kendi yapmaz. Bak mesela ben Meclis’in kaç merdiveni olduğunu bilmiyordum, sana saydırdım!”

*

Velhasılı kelam, liderlik başka şey!

Allah herkese nasip etmiyor! Peki, şimdi size sorsam ne cevap verirsiniz bilemem de, ben yine de sormuş olayım;

Şahsım şehrinde sanayi ve iş dünyası ile siyasetin abisi, veya lideri kim?

Buna yazılı ve görsel basın da dâhil.

Doğru dürüst cevap verene, (Ramazandan sonra) bilene emekli maaşımdan ölmüş tavuk dürümü hediyemdir, söz!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol