banner1451
banner1461

Sanayi ve iş dünyası yeni başkanını seçecek. 19 Kasım’da. Cumartesi günü. Yaklaşık 10 bin üye gönlünde yatan adaya oy verecek, yeni bir dönem, yeni bir süreç başlayacak.

Kentin en etkili, en güçlü sivil toplum kuruluşu olan Ticaret ve Sanayi Odası için başkanlar dahil herkes tam saha pres diyerek üye avcılığına çıktı.

Bazen avcı olduğunu zannedenler av olurlar mı, bilemem. Ben ticaret lisesini zar zor bitiren adamım. Aklım yetmez böyle alengirli işlere!

Yakın zamanda iki aday kozlarını paylaşacaklar. Bakalım talih kuşu kimin başına konacak, şans kapısını kim aralayacak, bakalım koltuk kime nasip olacak!

Ya nasip!

*

Terzi değilim, kimsenin boyunun ölçüsünü almadım, lakin lastik metre ile ölçü alınamayacağına dair soruma eşten-dosttan aldığım cevaplar menfi olunca, araştırmaya başladım, neden alınmaz diye?

Terziler, inşaatta çalışanlar, mühendisler, mimarlar, ölçümle alakalı meslek sahipleri metresiz (mezüro) yaşayamazlar. Bazıları da cebinde taşır, her an lazım olur diye!

Ya metali olur, ya ağaçtan olanı… Ölçü alınırken milim hata yapılmaz, esneklik olmayınca, alınan ölçüler de şarp diye yerine oturuverir.

Oysa lastik metre ile ölçü alsanız, mevsimsel anlamda (soğukta veya sıcakta) arzulanan ve istenen ölçü sizi sıkıntıya düşürebileceğinden, tercih dışı kalır.

*

Demek istenen şu;

Bir iş yaşıyorsanız, adam gibi yapacaksınız. Üslendiğiniz sorumluluğun, makamın, isminizin başına kondurulan etiketin hakkını vereceksiniz. O kavramlara layık olacaksınız.

Hata yapma lüksünüz yok!

Dedim oldu, yaptım oldu yok!

Ben ne dersem o olur mantığı bir tarafa, iki düşünüp bir söyleyeceksiniz!

Gerekirse istişare edip, bilenlerle diyaloga girecek, akıl süzgecinden geçtikten sonra sağlıklı karar vereceksiniz! Ortak akıl diyorlar ya, o işte.

Paldır küldür iş yapmayıp, salak salak konuşmayıp, üst akıl istişaresinden yoksun hareket etmeyeceksin! Edersen, bedelini ödersin!

*

Şayet lastik metre ile ölçü almakta ısrar ederseniz, bir gün sizin de boyunuzun ölçüsünü alırlar ki, iş işten geçmiş olur!

Ah vah etseniz de, ‘Ben nerede hata yaptım!’ diye inleseniz de, artık çok geç, ‘Haydi Abbas, vakit tamam!’ derler adama, biletini keseler!

Hem de sadece gidiş için… Gelişin Allah’a kalmıştır. Ya da mucizelere… İnanıyorsan tabi.

Siyasette, yerel yönetimlerde, iş hayatında, ağzından çıkanı kulağın duyacak! Desteksiz, gümrüksüz atmayacak, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya kalkıştığında, adamın ağzını çırparlar, ki zaten vatandaş artık yüksek sesle düşünmeye, homurdanmaya başladı, (bu da hayra alamet değil zaten) adama öyle bir bedel ödettirirler ki, altından kalkamazsınız.

Lastik metre ile ölçü alan terzinin diktiği elbiseden hayır gelmez. Ya bir tarafı sarkar, ya da giyene bakanlar, ‘rahmetli temiz kullanmış!’ deyip dalgasını geçerler. Emanet gibi durur üzerinizde. Durduğunun zararı yok, madara olursunuz elalame…

*

Özetleyecek olursam, lastik metre ile boy ölçüsü bile alınmaz! Alırsanız, almaya yeltenirseniz, sizin de boyunuzun ölçüsünü alanlar çıkacaktır, demedi demeyin!

Son örneği görevinden istifa eden AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Ahmet Tıraş. Oysa sevgili Tıraş’ın geleceğe, yerel yönetimlere kadar uzanan serüvende, hedefleri vardı, hayalleri vardı. Peki, hayalleri suya düştü mü dersiniz, bilemem. Zaman ne gösterir, kestirmek mümkün değil.

Ancak, hatasının bedelini ödedi, lastik metre ile ölçü almaya kalkıştı, boyunun ölçüsünü aldı!

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol