Şu Adem Yıldız ben deli edecek. Bazen değil çoğu zaman öyle cümleler kullanıyor ki, ata sözü ayarında, vecize gibi ayağı yere basan cümlelerle siyasete sanki ayar veriyor gibi ha bire sosyal medyadan yazıp duruyor.

Adem Yıldız kim mi? Pardon, anlatayım. Seneler önce, Doğru Yol Partisinden, A Afşin'in Çoğulhan beldesinden belediye başkanı olan dost. Adamın önde gideni. Mert, özü sözü bir, gözünü budaktan, lafını dudaktan sakınmayan, dobra, lafı değil taşı gediğine koymayı seven, lafını esirgemeyen, yeri geldiğinde fincancı katırlarını ürküten, kral çıplak diyebilen bir deli adam!

Ama yiğit adam!

Sofrasına oturulur, yüreğini açık tutar, eyvallahsız yaşar! Kimseye düzdüreceği de yok. Düz…

Bu kadar tanıtımdan, reklamdan sonra gelelim meseleye…

*

Aslen Afşin’li.

O gün, sosyal medyası sayfasından şöyle bir cümle kullandı; ‘Haset, hırs, kibir bu çağın en amansız hastalığı. Bu hastalıkları atlatanlar, nefislerini yenen, kendilerini okuyan, kendilerini aşan insanlardır!’

Elhak doğru cümle, tespitler. Hani derler ya, altına aynen imzamı atarım, evet atıyorum.

Şimdi seneler önce adını ‘Kuzeyin oğlu’ koyduğumuz bu delikanlı adam, ki bugün saçlarına ak düşmüş, yüreği de apak, şimdi Afşin’i yönetmeye talip. Yani belediye başkan adayı.

Muhalefetten bir parti çatısı altında siyasete mi girer, yoksa ittifakın adayı olur mu, bilemeyiz. Kendisine partisini sordum, ‘partim halk tabanı’ cevabını verdi.

O halkın iradesine ve ferasetine güveniyor.

Bildiğimiz bir şey var, sevgili Adem Yıldız, başkan olduğunda yıldız gibi parlatır ilçeyi.

İlçesini, halkını seven, halkın gönlünde taht kuran, senelerdir yüreğinde insan biriktiren, paraya-pula değil, insana önem veren, geçmiş başarılı belediye başkanlığındaki tecrübelerine yenisini ekleyerek ilçeye hizmet etmek isteyen ‘Kuzeyin oğlu’ delikanlı adam Yıldız’a selam olsun.

Bahtı ve yolu açık olsun!

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol