banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

SANKO SANAT GALERİSİ’NDE SERGİ
 Ressam Celal Binzet, Gaziantep’te sanatseverlerin buluşma noktası haline gelen Sanko Sanat Galerisi’nde 12 Aralık Cuma günü 26. kişisel sergisini açacak.

Adıyaman’da 1949 yılında doğan sanatçı, 1971’de Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü'nü tamamladı. Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nü “Kent ve Plastik Sanatlar” konulu mastır teziyle bitirdi.

1983 yılında üniversiteye dönüştürülen Gazi Üniversitesi'nde lisans tamamlama programına devam eden Binzet, Film-Radyo ve Televizyon ile Eğitim Merkezi'nde grafiker olarak görev yaptığı süre içinde televizyonun eğitim kuşağı ile ilgili çalışmalar dışında film şeridi grafik tasarımlar ve karikatür gibi değişik işler gerçekleştirdi.

Binzet, söz konusu dönemde bir karikatürüyle birincilik, bir diğeriyle de Karikatürcüler Derneği Özel Ödülünü aldı.

1996 -1998 döneminde Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Binzet, Gazi Üniversitesi’nde 1998-2002 yılları arasında öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Sanatçının başta Devlet Resim ve Heykel Sergisi olmak üzere katıldığı çok sayıda grup ve karma sergisi bulunuyor. Bugüne değin toplam 25 kişisel sergi açan Binzet, 2010 yılında Eskişehir Anadolu ve Giresun Üniversiteleri ile Gaziantep, Bartın ve Karadeniz Ereğli çalıştaylarında yer aldı.

Çağdaş Sanatlar Vakfı kurucu üyelerinden olan Binzet'in yurtdışında İngiltere, Meksika, İsveç ve Fransa'da; yurtiçinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Devlet Resim Heykel Müzesi, Merkez Bankası, Şekerbank, Emlakbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Akbank, Türk-İngiliz Kültür Derneği, Gazi Müzesi, Çorum Kent Müzesi, Anadolu ve Giresun Üniversiteleri, Gaziantep Sanko Holding gibi resmî kurum ve kuruluşlar ile çok sayıda özel koleksiyonda yapıtları bulunmaktadır.

Radyo ve televizyonda kendi alanıyla ilgili programların yapımını da üstlenen sanatçının, sanat sorunlarını ele alıp değişik yönleriyle irdelediği çok sayıda inceleme yazısı gazete ve dergilerde yayımlandı.

Binzet’in, Sanko Park AVM 3. katta bulunan Sanko Sanat Galerisi’nde 12 Aralık Cuma günü saat 17.30’da açılacak sergisi, 2 Ocak 2015 tarihine kadar her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol