banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

BAKAN KİRİŞCİ’DEN BAŞKAN MAHÇİÇEK’E TEŞEKKÜR ZİYARETİ

14 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Milletvekili olarak parlamentoya giren Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Kahramanmaraş’ın büyükşehirler arasında yüzde 71.88 oy oranıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a en yüksek desteği veren il olması dolayısıyla teşekkür ziyaretlerine devam ediyor.

Bu kapsamda yerli otomobil TOGG ile Onikişubat Belediyesi’ne gelen Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Başkan Hanefi Mahçiçek’i ziyaret ederek, seçim sürecinde ve sonrasında verdiği desteklerden ötürü teşekkürlerini iletti.

Bakan Kirişci’ye, Türk Parlamenterler Birliği Başkanı ve eski Milletvekili Nevzat Pakdil, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve beraberindeki heyet eşlik etti.

Ziyarette AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri de hazır bulundu.

“ONİKİŞUBAT, HEM NÜFUSU HEM DE NÜFUZU İTİBARİYLE ÖNEMLİ BİR İLÇEMİZ”

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, yaptığı konuşmada Kahramanmaraş’ın ilçelerine teşekkür ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, Onikişubat’ın hem nüfus hem de nüfuz bakımından kentin en önemli ilçelerinden biri olduğunu söyledi. Bakan Kirişci, “Milletvekili arkadaşlarımızla 14 Mayıs sonrası Kahramanmaraş’ımızın ilçelerini ziyaret ediyoruz. Şimdi de Onikişubat ilçemizdeyiz. Öncellikle ellerinize sağlık. Onikişubat, 11 ilçemiz içerisinde hem nüfusu hem de nüfuzu itibariyle önemli bir ilçemiz. Onikişubat Belediyemizi ziyaret ederek bilhassa hem 14 Mayıs için bir teşekkür, diğer taraftan da 28 Mayıs için de belediye olarak alt ve üst yapısıyla bu seçimlerde yeni bir çalışmanın başlatılması adına da bir talep ziyareti gerçekleştirdik. Başkanımız ve belediye meclis üyelerimizle bir araya geldik. Burada ilçemizde yapılabilecekler hususunda da bir değerlendirmede bulunduk. 28 Mayıs sonrası da Türkiye genelinde olduğu gibi 11 deprem yaşamış ilimiz içerisinde Kahramanmaraş, Kahramanmaraş içerisinde de Onikişubat ve Dulkadiroğlu ile beraber çevre ilçelerimizi ihya ve inşa etmemiz gerekiyor. Bu çalışmaları da inşallah hızlıca gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

“GENEL BİR PLAN ÇERÇEVESİNDE ŞEHRİN İHYA VE İNŞA ÇALIŞMALARINA HIZ VERMELİYİZ”

Kahramanmaraş’ın genel bir yatırım planının hazırlanmasını ve bu plan çerçevesinde ihya ve inşa sürecinin hızla başlamasının önemine dikkat çeken Kirişci, alt ve üst yapı konularında hızlı aksiyonlar alarak sahada uygulamaya geçeceklerini söyledi. Kirişci, sözlerine şu şekilde devam etti, “Bütün ilçelerimizde olduğu gibi Onikişubat’ımızda da depremin yaraları var. Ama arzumuz ve isteğimiz, bu şehri yerel yönetimlerimiz, milletvekillerimiz, STK’larımız, kanaat önderlerimizle hızla ayağa kaldırmak. Görevi geldiğimiz günden itibaren Bakanlığımızla ilgili Kahramanmaraş’ımızda yapmaya çalıştığımız ve katkı sağlamak adına bir takım projelerimiz oldu. Bu şehrin eğitim, sağlık, ulaşım gibi konularda alt ve üst yapı konularında deprem sonrası hızla aksiyonlar alıp yol yürümemiz gerekiyor. Zemin etüdü çalışmalarının süratle tamamlayarak sahada uygulamaya geçeceğiz. Bu şehrin genel bir planının hazırlanması ve bu plana göre şehrin ihya ve inşasının sağlanması lazım. Canlarımız yandı, 12 bin 584 kardeşimizi kaybettik. Maddi anlamda da kayıplarımız var fakat yeniden şehrin inşası konusunda doğru adımları atmamız ve bir plan ve projeye kavuşturarak 10 yıllık, 20 yıllık, 50 yıllık ve 100 yıllık geleceğini ortaya koymamız gerekiyor. Her bakımdan bu çalışmalara hız vermemiz ve ivme kazandırmamız lazım. Çünkü Kahramanmaraş’ın buna çok ihtiyacı var.”

“ŞEHRİMİZİ HUZUR VE GÜVEN İÇİNDE DAHA İLERİ TAŞIMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise 9 yıllık süreçte yaptıkları ve hedefledikleri projeler hakkında bilgiler verdi. 28 Mayıs için çok daha fazla çalışacaklarını belirten Başkan Mahçiçek, “Sayın Bakanımız bugün belediyemize bir teşekkür ve nezaket ziyareti gerçekleştirdiler. Bizleri onurlandırdılar, çok teşekkür ediyoruz. Bu arada 9 yıllık süreçte belediyemizin yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi sunduk. Hayata geçirdiğimiz ve hedeflediğimiz projelerimizi anlattık. Kendilerinin de ifade ettiği gibi seçimden sonra bir bütün halinde Kahramanmaraş’ın yatırımlarıyla ilgili el birliği içinde çalışacağız. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum, sağ olsunlar. Cenab-ı Hakk, bu güzel memlekete hizmet etme imkanını sağlık ve sıhhat içerisinde hepimize verir diye temenni ediyorum. Bakanımıza ifade ettiğimiz gibi 28 Mayıs seçimleri için çok daha fazla çalışacağımızı belirtiyorum. İnşallah 28 Mayıs’ta Kahramanmaraşlı kardeşlerimizin çok daha güçlü destekleriyle, rekor bir oy alarak Doğru Adam olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a destek verecek, ülkemizi ve Kahramanmaraş’ımızı huzur ve güven içinde hep birlikte daha ileri taşımaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Mahçiçek, ziyaret sonrası Bakan Kirişci, Bakan Yardımcı Nihat Pakdil ve Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil’e günün anısına EXPO 2023’ün sembol çiçeği Maraş Sünbülü’nün tasarımını takdim etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol