Adı ‘Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi’ olsa da, aslında büyük şehrin, içinde yaklaşık 100 bin sigortalı işçi ve binlerce esnafı barındıran, şehrin kalbi sanayi sitesi esnafı olarak, dostlarım zaman zaman sitemde bulunurlar, ‘küçük sanayi sitesinin problemlerini neden yazmıyorsun?’ diye…

Depremden sonra herkes şehri ayağa kaldırma niyetinde.

Amenna! Bu şehir tabi ki depremin yaralarını saracak, sarmak zorunda. Evet, 6 Şubat yüzyılın depreminde binlerce canımız gitti.

Hayallerimiz, hatıralarımız enkaz altında kaldı. Depremin üzerinden 4 ay 2 hafta geçmesine rağmen acımız büyük ve taze. Bu meselede büyükşehir belediyesi başta olmak üzere, bu şehirde yaşayan herkesin bu şehre dair sorumlulukları var.

*

Bir kere, her ne kadar ben de bir çalışan olsam ada, depremden sonra işyerlerimizde çalıştıracak elaman bulamıyoruz. Küçük sanayi sitesine yıllarını veren ben, zaman zaman komşu ilimiz Adıyaman’a sıkça, diğer ilçelere de gidiyorum, oralarında bizden farkı yok lakin ç alıştıracak elaman ciddi sorun!

*

Sitenin temiz olması lazım.

Çöplerin zamanında kaldırılması lazım.

Kaldırımları lüzumsuz yere işgal eden hurdaların, inşaat artıklarının temizlenmesi lazım.

Sanayi sitesine gelen yüzlerce müşterilerimiz var. Onlara karşı mahcup olmamak için yerel yönetimlerin özellikle temizlik meselesine önem  vermelerini arzu ediyorum.

Hurda araçlar mesela… Çok ciddi sorun olarak sırıtıyor. Üstelik de görüntü  kirliliği yaratıyor.

Daha önce de yazdım, artık sitenin girişindeki isim levhasının da değiştirilmesi, yenilenmesi lazım. Yahu, büyükşehir olduk, adımız niye daha küçük sanayi sitesi olarak kalsın.

Varsa prosedür düzenlensin.

Bu kadar mı zor?

*

Depremle birlikte site içindeki yollar ciddi hasar gördü. Küçük sanayi esnafı ve işyerleri, büyük sanayinin altyapısını oluşturur iken, yıkılacak, ağır hasarlı işyerleri de var. Şimdilik bu mesele çözülene kadar oluşan çukurlar, tamir edilmeli, araçların zarar görmemesi, yıpranmaması için asfalt yaması ile milli servet kaybının önüne geçilmelidir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol