banner1482

Sevgili Mehmet Taş, bu sektörde benim önemsediğim bir isim, meslektaşım. Meslektaştan da öte, dostum. Yazılarına, yorumlarına ve canlı yayınlarına her zaman kefil olmuşumdur.

Eyvallahsızdır, brütten hoşlanmaz nettir, etkili isimdir, yazılarıyla gündem oluşturmayı başaran nadir gazetecilerdendir bu şehirde.

Birkaç gün önce, sayfasında rastladığım şu yorumlar hoşuma gitti, beğenirsiniz, hak verirsiniz diye sayfama taşıdım. Gerçekler her zaman acıdır ama sevgili Taş dokunmadan yapamamış haklı olarak.

*

“Kimi siyasetçiler kimi bürokratlar kimi başkanlar ikbal makamlarından indiklerinde yapayalnız kalırlar.

Sebebi gayet basittir. Zira bu yola çıkarlarken yol arkadaşlarını koltuğa oturduğunda satarlar onları etraflarından uzaklaştırırlar.

Yeni dostlar edinirler. Vakit geldiğinde alttaki koltuk kaydığında sudan çıkmış balığa dönerler.

Güç kendilerindeyken etrafında pervane olanlar ilk uzaklaşanlar olacaktır.

Sonrası malum!

Bazen yazarım: Kraldan çok kralcı olanlar kral ölünce soytarı olarak ortada kalırlar diye. Yazdıklarım kulağınıza küpe olsun!”

*

Her siyasi cenahta, her kurumda, her ortamda vardır bu tipler. Kralı överken patlıcanı canı çekenler, patlıcanı sevdikleri halde krala yağ yakan kraldan çok kralcıların olduğu yerde, yol arkadaşını koltuğa oturduktan sonra satanlar çoktur.

Nerede diye sormayın, çevrenize bakın yeter!

Binlercesini görecek, duyacaksınız!

*

Bunları neden yazdım, kıymetli meslektaşım Taş’ın o güzel ve anlam dolu  cümlelerine den yer verdim?

İzah ediyorum…

Hayır etmiyor, Mustafa Murat Başkonuş’un gündeme ilişkin yazısını aktarıyorum size. Tabi ki mesele Ticaret ve Sanayi Odası seçimi. Bir aydan bile az zaman kala, bu yazı önemli diye düşündüm, paylaşma gereği duydum. Buyurun!

“Ticaret ve Sanayi odasına başkan seçiyoruz; düşman seçmiyoruz. Bütün adaylar bu şehrin evladı. Kraldan çok kralcılar geziyor meydanlarda. Akşama kadar sen kime oy veriyorsun diye arıyorlar. Ben kimseye oy vermiyorum ben küçük adamım, böyle olursa da büyümeyi düşünmüyorum.

Kutuplaştırmayın kimseyi, kutuplaşmayın, ötekileştirmeyin “Emrolunduğunuz gibi dosdoğru olun!” kazanan da, kaybeden de Kahramanmaraş olacak. Büyükler böyle yaparsa küçükler ne yapar düşünemiyorum. Allah sonumuzu hayır etsin inşallah. Önümüzde güzel bir seçim var umarım bayram havasında geçer. Kavga ettikten sonra birbirimizi kırdıktan sonra başkan olsak ne olur olmasak ne olur! Böyle gerilirsek eğer seçim gününü düşünemiyorum bile.

Bu yazımı uzatmıyorum, uzatmayacağım herkes aklını başına alsın bence, altı astarı ticaret ve sanayi odası başkanlığı ben böyle görüyorum. Hak sizi hür yaratmışken hırs sizi kül etmesin. Yarın çoluğumuza çocuğumuza bakacak yüzümüz olsun. Kazansak da kazanmasak da başımız dik olsun, dik yürüyelim ama dikleşmeyelim. Bir olalım, iri olalım diri olalım hep birlikte Kahramanmaraşlı olalım. Madalyalı şehrin adını en güzel şekilde tanıtalım. Maraş Kurtuluş Savaşında değiliz galiba? Bunları yazmak bana düşmezdi ama bu gerginliği birinin alması, bu yangın büyümeden de birinin söndürmesi lazım. Seçime giren hangi adayımız varsa hepsine başarılar diler saygılarımı sunarım. Lütfen itidalli olalım. Huzurlu mutlu kazasız bir seçim olması dileklerimle…”

*

Altına ekleyecek kelime bulamadım. Ama kraldan çok kralcı geçinip, işi soytarılığa vuranları da dikkate almayın derim.

Onlar adayın değil, patlıcanın dalkavukları…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol