Şimdi herkes yatıp kalkıp Hayrettin Güngör’ün büyükşehir belediyesine başkan adayı olarak açıklanmasını bekliyor sabırsızlıkla.

Muhtemelen önümüzdeki haftanın ilk günlerinde genel merkez, adayımız şu, bu, diyecek. Kısmetinde varsa gelir Hind’ten Yemen’den, kısmetinde yoksa ne gelir elden!

Kadere inanan, tevekkül sahibi insan sayın Hayrettin Güngör.

*

Allah’a yalvarıyor, ‘Yüce Rab’bimiz, ne olur, Hayrettin Güngör’ü bir 5 yıl daha başımızda tut!’ diye.

Kurban kesiyorlar, adaklar adıyorlar, ‘Hayrettin Güngör olursa seçimi kesinlikle AK Parti kaybeder, bizim adayımız garanti seçilir!’ diye yağmur pardon adaylık duasına acıkanların sayısı o kadar fazla ki, millet yemiyor içmiyor, Hayrettin Güngör’ün adaylığını tartışıyor.

Hacılara, hocalara, türbelere gidip; ‘Güngör aday gösterilmesin, 100 kişinin karnını doyuracağım!’ diyenler bile çıktı bu memlekette. Memleket dediysem şahsım şehrinde.

Diyorum ki; madem her şeyi her planı Hayrettin Güngör üzerine inşa ettiniz, hadi siz de adayınızı açıklayın delikanlı gibi.

Şunu demek istiyorlar, Hayrettin Güngör aday olursa, karşısına çıkacak kim olursa olsun, kesin seçimi kazanır.

Yok ya, ananız güzel miydi o kadar?

*

Dedim ya, şimdi bütün hesaplar, bütün yorumlar, bütün geleceğe dönük projeler Hayrettin Güngör üzerinden işliyor, şekillenecek görünüyor.

Herkes sayın Güngör’e göre gardını alacak.

‘İnşallah aday gösterilir, inşallah AK Parti kaybeder de, bizim adayımız büyükşehir belediye başkanı olur!’ düşüncesini kendilerine ve partilerine yakıştıranlar, bir şeyi unutuyorlar.

Doğrudur, Başkan Güngör siyasetçi değil.

Bir diğer doğru da, Hayrettin Güngör bu işi öğrendi. Zamanında muhtarları incitti mi, incitti.

Gazetecileri adam yerine koymayıp gönüllerini kırdı mı, kırdı.

Spor camiasını görmezden geldi mi, geldi.

Muhtarlara kapıyı kapatıp, telefonlarına çıktı mı, çıkmadı. Randevu taleplerini reddetti mi, etti.

Halkın içine girip, esnafın, vatandaşın derdiyle dertlendi mi, yooo!

Neden? Sorun bir neden yapmadı.

*

Garibimin şansızlığına bakın, belediye başkanı oldu, devraldığı, emeklilikleri dolmuş, çalışmadan, avantadan, emek ve zaman harcamadan maaş alan ATM memurlarını, diğer adıyla asalakları, sülükleri temizledi belediyeden.

Belediye çalışanlarına borcu vardı kurumun, onları temizledi.

Esnafa borçlar vardı, onları ödedi ve belediyeye söz getirmedi.

Gazetecilerin kestiği faturalar vardı, onları ödeyip temize çıkarttı.

Türkçesi ve açıkçası bilumum borçları temizledi.

*

Temayül mü dediniz, geçeceksin onu. Milleti yağmurda, çamurda, taa uzaklardan getirtip gününü zehir etmenin manası neydi?

Kim inandı temayüle.

Geçmişte hatırlayın, temayülde ilk sırayı alanlar listeye bile girememişti. Milletin gazını aldınız, rahatladınız. Hikâyenin önde gidenidir temayül. Belediye başkan adaylarına, elektronik ortamda da olsa oy kullanacak olanlara çektirilen işkencedir temayül.

Hiçbir getirisi, artısı, belirleyici özelliği olmayan masal ötesi bir şeydir temayül.

*

Anket mi? Tamam, sorsanız Hayrettin Güngör anketlerde çıkmaz, ya da en az oy alan kişi çıkar karşınıza.

Halkta karşılığı yok diyorsunuz.

Sayın Erdoğan anketlere güvenmez çok. Bakacak tabi, Hayrettin Güngör anketlerde yok ve çok tepki alan bir insan, bir yerel yönetici.

Ama sayın Erdoğan’da karşılığı var mı, var!

Bilmiyor mu görevi devraldığında pandemiyle, ekonomik krizlerle, devraldığı mali enkazı kaldırmakla, takiben 7,7 şiddetindeki depremle uğraştığını…

Bilmiyor mu sanıyorsunuz?

*

‘Hayrettin bey aday gösterilsin, ben de kesinlikle karşısında adayım!’ diyenler nerede şimdi? Olmazlar. Adaylık cesaret ister, bu ahvalde büyükşehire veya özellikle Dulkadiroğlu’na aday ve belediye başkanı olmak, ateşten gömlek giymekten farksız iken, buna deli cesaretini de ekleyin, olsun bitsin!

Tamam, siz gene Hayrettin Bey üzerinden siyasi hesabınızı, matematiğinizi yapın! Beyin fırtınası da estirin, cesaret-yetenek ve özgül ağırlık jimnastiği de geliştirin! Fakat empati yapmayı da unutmayın.

Demedi demeyin!

NOT; Yaklaşık 1 ay önce yazılmıştı. Görmemişim, her ne kadar esprisi, getirisi olmadıysa, kalmadıysa da, içimde kalmasın dedim. Tabi bu süreçte köprülerin altından çok sular aktı, dengeler değişti, şartlar başkalaştı.

Bu arada, muhalefet partilerin adaylarına bakıyorum, büyükşehir belediye başkanı adayı gösterilen Fırat Görgel’in tırnağı bile olamazlar. Hepsini toplasan bir Fırat etmez, Dicle desen, ıhh, olmaz, kenarından, kıyısından bile geçemezler!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol