banner1483

“Adamın 2 katlı evi, arabası, Ilıca ve Bertiz’de bahçeleri var. Ama bu adama kömür veriliyor, kömürü de alttaki kiracısına satıyor” diye sosyal medyada bu mesajı paylaşınca, kızılca kıyamet koptu.

Yorumları takip etmekte zorlandım. Hangisine ne cevap vereceğimi şaşırdım. Öyle şeyler yazıldı ki yorumlara, akıl alacak gibi değildi. İnsan okudukça akıl tutulması yaşıyordu. İthamlar, suçlamalar, ağır eleştiriler, belden aşağı vurmalar, ne ararsanız vardı.

Şimdi kalkıp da o yorumları buraya tek tek aktaracak olsam, hatta isim isim, sizi temin ederim bir haftalık yazı çıkar bana.

Ama yapmayacağım!

*

Bu meseleye duyarlılık gösterenler de oldu. Fondaki yetkili insanlar, özellikle muhtarlar. Bir kere belirteyim, muhtarlarımızın kömür dağıtımı ile alakası yok.

Olursa kaymakamlıklar, olmazsa belediyeler.

Daha dün, Kuzey Çevre yolundan 34 numaralı halk otobüsü ile şehre inerken gördüm, kapının önünde çuval çuval kömürler. Hani, 70’inden sonra gelen servetin içine edilirmiş ya, o hesap diye düşündüm.

Kullanacak mı, satacak mı, bilemem.

E be birader, yaz geldi, bu kömür neyin nesi, kimin fesi? Gökte tabak gibi güneş, ısı nereye baksan 15-17 derece, cemreler düştü, aha kazma kürek yaktıran Mart da kapıdan çekip gidiyor, yaz geldi, vatandaşın kapısı önünde çuval çuvala kömür.

*

En çok da isim ve adres vermemde ısrar edildi. “İsim ve adres ver ki, ifşa edilsin, bu rezalete meydan verenler, alanlar ve satanlar dahil, dağıtanlar da eleştiriden nasibini alsın!” diyenler oldukça fazlaydı.

Ben bir örnek verdim, hangi mahalleye,  hangi sokağa gidersen git, durum aynı.

İşin içine partiyi karıştıranlar var, kolladığı söylenen muhtarlar var, (ki iyine yazıyorum, muhtarların kömür dağıtımı ile ilgisi yok) ama yardım kolilerinin dağıtımı için aynı şeyi düşünmeyenlerin ide çoklukta olduğunu, kendi hısım-akraba ve yandaşlarına verildiğini ileri sürenlerin sayısı da oldukça fazlaydı.

Zaten sosyal medyadaki paylaşımın altındaki yorumu okuyanlar, ki benim yazmama gerek yoktu aslında, okudular, gördüler.

*

Ortada bir adaletsizlik var. Ben bun dikkat çekmek istedim. Ha, meseleye duyarlı davrananlar da çıkmadı değil. Bir kere, ben kimsenin partisinin, takımının peşinde, derdinde değilim. Ama ortada bir haksız dağıtımın, kul hakkı varken, bizim alana da, verene de beddua etme hakkımız yok!

Sadece toplumsal sorumluluğum gereği uyarmayı kendime görev saydım.

Gerisini kim neresinden anlarsa anlasın!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol