Bir önceki yazımda, Kahramanmaraşspor’un ligin dibine demir attığını söylemiştim. Yöneticilerin de bu kötü gidişe dur demek için bir çabalarının olmadığını bildiğim, gördüğüm için, bu tespitte bulunmuş, kırmızı-beyazlı takımı kötü günlerin beklediğinden dem vurunca, sanki futbolu bilmeyen biri olsam gam değil de, tehlike geliyorum sinyallerini vermişti ve gidişat bizi haklı çıkartmıştı.

Keşke haklı çıkmasaydım.

Keşke takım küme düşmez, ortalarında idare eder deseydim.

Keşke yanılmış olsaydım.

Keşke ‘bu takımdan bir şey olmaz’ yorumunda bulunmasaydım.

Keşke, yöneticilerin kayıtsızlığını dile getiren kötümser ve karamsar ifadeler kullanmasaydım.

Ama gelinen noktaya bakın, takım artık PTT 1. ligine veda etti.

Hem de erkenden. Hem de her şeye rağmen taraftarların ümitli olduğu bir dönemde, hem de daha ligin ikinci yarısı yeni başlamışken…

Artık diyecek kelime kalmadı. Sözün bittiği yerdeyiz.

Söylenecek tek şey var, “Elveda PTT 1. lig.”

 

MAHALLELER VE MUHTARLARI

 

Öteden beri söylerler, muhtarlar belediye başkanlarının en büyük yardımcılarıdır.

Yerel yönetimlerin en önemli ayaklarından biridir.

En küçük yerel yönetim şeklidir.

İl, ilçe ya da belde her neyse, belediye başkanlarının sağ koludur.

Her ne kadar artık nüfus kaydı, ikametgâh ilmühaberi vermeseler de, mahallelerde oturanların en yakın danışmanı, tercümanı, en önemli başvuru adresidir muhtarlar.

Şimdi 30 Mart mahalli seçimlerinde muhtarlarımız da belli olacak. Kimi yeniden adaylığını koyacak, kimisi de kendine güvenerek yola çıkıp, ‘bu yarışta ben de varım’ diyecek ve mevcut muhtarı beğenmediğini ifadeyle, belki de varsa üç beş projesi ile kendini anlatacak ve mahallenin yeni sorumlusu olacak.

Ben Hürriyet Mahallesinde oturan bir sakin olarak, bu mahalli seçimde annemi destekleyeceğim mecburen. Artık sadece siyasette değil, yerel yönetimlerde de kadınların adı olacak. Muhtarlık kuşkusuz önemli bir meslek. Kadınların da eli değecek. İnanıyorum, annem Emine Fiskeci, oluşturacağı yönetimle farkını ortaya koyacak ve Hürriyet Mahallesi muhtarı olacak.

Tabi kısmetinde varsa…  

 

SİYASETÇİYE, MEDYAYA VE YARGIYA AZALAN GÜVEN

 

Gazetelerde okuyunca şaşırmadım. Yıllardır bu güvensizlik vardı. Aradan bir şey geçmedi, zaman aynı zaman, siyasetçiye yine güvenilmiyor, medya yine güven vermiyor, eskiden en güvenilir kurum asker ocağı idi, şimdi onun esamesi okunmuyor, güvensizlik sorunu yaşanan yargı da buna eklenince, halka tamamlanmış oldu.

Son günlerde yaşananlara, olup bitenlere bakınca, buna pek de şaşırmamak lazım.

Daha ne bekliyordunuz ki?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol