banner1483

Diyorum ya, herkes hesap peşinde, herkes yarınlara dair hikayeler yazıyor, içinde gerçek olmasa da, hayal ürünleriyle süslü projeler üretiyor, kendi kafasından kendini alıp bir yerlere koyuyor veya layık görüyor olmalı ki, daha şimdiden, sanki yarın seçim varmış gibi kulisler içindeler, hesap p eşindeler.

Ama açık etmiyorlar.

Gizli kapaklı, merdiven altlarında,  kapı girişlerinde, kapalı kapılar ardında yapıyorlar bunu.

Aşağıda parlayan kıvılcım, yukarı çıkana kadar alev topuna dönüşüyor. Birinin sabah söylediği yalan, öğleye, ikindiye ve akşama bile kalmadan, daha kuşluk vaktinde ulusal televizyon kanallarına düşüyor.

Yanında başka türlü konuşanlar, başkasının yanında sizi şaşkınlık ve hayretler içinde bırakacak yorumlara yapıyor. ‘Yahu sabahleyin bunu söyleyen kişi bu muydu sahiden!’ deyip aklınızdan kuşku duyuyorsunuz.

*

Eleştirenler, hangi cenah olursa olsun acımasızca yüklenenler, haklarındaki bir küçük kelimeden, bir basit cümleden nem kapmaya başladı. Tahammül yok!

Hayal satma desen piyasası bol ve güç yetmiyor. Üstelik de müşterisi çok iken.

Herkes hesap kitap peşinde.

Kitabı olmayanlar bile…

‘Ahırdağı fare doğurdu!’ desem, (ki Çarşamba günkü yazımı okuyun. Teras altında, Kuzey Çevre Yolu üzerinde evi olmayan gazeteciler için TOKİ tarafından yapıldığı, yapılacağı iddia edilen evlerle ilgili) kişi öküz altında buzağı arayacak! Neden kırk kişi diye sormayın, çünkü biz kırk kişiyiz, birbirimizi biliriz, iyi tanırız!

*

Kahvehane kültürüm yok. Bırakın şans oyunlarını, okey çat pat da, oyun kağıtlarını karmasını bile beceremem. Beşiriksiz olduğumu söyleyebilirim.

Seçim vakti geldi çattı. Bakıyorum, herkese sahada. Daha düne kadar koltuğundan ve evinden dışarı çıkmayanlar, birden bire tam saha prese başladı.

Ziyaretler, sahte gülücükler, ‘merhaba, nasılsın!’ deyip ayak üstü geçiştirmeler, nabza göre şerbet vermeler, yağmura ve güneşe göre şemsiye taşımalar, papağan gibi aynı cümleler seçmen üzerinde etkili olur mu olmaz mı bilemem de, bu millet şarkı neyse de, nakaratı dinlemekten bıktı, usandı.

Başka şarkılara, başka makamlara baksanız iyi olur!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol