banner1457

Geçen günü bir yazımda, bazı belediyelerin, iktidarın gücünden yararlanmak, özetle seçim öncesi vatandaşa verdikleri vaatleri hayata geçirmek noktasında, özellikle deprem sonrası il veya ilçelerini ayağa kaldırma niyetiyle, merkezi hükümetin desteğini almak için partilerinden istifa edip, AK Partiye geçeceklerini dile getirmiştim.

Hem ülke genelinde, hem yerele.

İlk itiraz eden Göksun Belediye Başkanı, ferasetine ve dirayetine güvendiğim, her haline kefil olabileceğim, gönül adamı sayın Selim Cüce oldu. ‘Bizde dergahı terk etmek olmaz. Bizim siyasi ahlakımızda ocağı bırakmak yok!’ dedi kalın çizgilerle çizdi altını. Başkanı 35 senedir tanıyan birisi olarak duruşuna, toplumsal değerlere verdiği öneme, insan yanına, yüreğinde biriktirdiği insan nüfusuna ve düzgün şahsiyetine saygı duydum, duyarım

Selim Cüce Başkanıma sevgilerimle…

Ama bekleyin, yakında bir ilçenin belediye başkanı saf değiştirecek ve AK Partiye geçecek. Hazırlık içinde…

*

Neyse. Bu onların sorunu… Benim asıl değinmek istediğim mesele başka.

Siyasiler, ki bunun içinde iktidarı da var, muhalefeti de. İhanetin, samimiyetsizliğin, nankörlüğün, vefasızlığın dini, imanı, ırkı ve takımı olmadığı kadar partisi de olmuyor.

Ki Vefa artık İstanbul’da bir semt adı olarak kaldı sadece. Vefa’yı ararsan, gidersin İstanbul’a bulursun. Ama insanlarda, özellikle siyasilerde vefa denen şey sizlere ömür.

Meret para ile de satılmıyor ki alasın!

Bunun örneklerini çok yaşadık, çok okuduk, yakın zamanda dahi çok şahit olduk, şimdi söyletmeyin beni.

*

31 Mart mahalli seçimleri geride kalıp, AK Parti iktidarı olarak elimizdeki ilçeleri karşı mahalleye kaptırınca, Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan bunun hesabını sormayacak mı?

Kimden soracak? Benden değil herhalde!

AK Partinin kalesi denilen şehir, CHP iktidarına geçmiş, Yeniden Refah da iktidar ortağı olmuş.

Yerelde ilçeleri neden kaybettik, niye karşı takıma elimizle teslim ettik sorgulaması yapmazken, Eylül sonunda yapılacak olan AK Parti Büyük Kongresi öncesi ilde-ilçelerde yapılacak kongrelere çevirdik yönümüzü, aklımız fikrimiz il başkanı kim olacak, ilçe başkanları değişecek mi, ona yoğunlaştık.

*

Bir bakan geldiği zaman takım elbiselerle poz vermekten, fotoğraf çektirdiklerinden güç alan egosu yüksek, kibir abidesi siyasilerimiz, kimse kusura bakmasın kelebek ömrü kadar bir sürece sahipler, beki de 2026’da yapılacak bir genel seçimde bir daha seçilemeyecekler.

Çünkü sayın Cumhurbaşkanı faturayı kesecek, milletvekilleri, il ve ilçe başkanları hesabı ödeyecek!

*

Makarayı başa sarıyorum, seçim öncesi seçmene, halka verdikleri vaatleri, projeleri hayata geçirmek için seçilen başkanların bazıları, ki çoğu karşı takımdan girdi sahaya, merkezi hükümetin gücünden, nimetlerinden yararlanmak için AK Partiye geçecekler mi?

Sabredin, bekleyin! Fiskeci dediydi dersiniz!  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1472

banner1478

banner1471