banner1483

 “Kartalı gagalamaya cesaret eden tek kuş kuzgun’dur, kartalın boynuna biner ve onunla beraber uçarken bir taraftan gagalar.

Kartalın bu durumda yapabileceği pek bir şey yoktur ve hiç karşılık vermez, onunla savaşmaz, kuzgun için enerji harcamaz.

Sadece kanatlarını açar, gökyüzünde daha, daha yüksekten uçmaya başlar. Uçuş çok yüksektir, kuzgun için sonun başlangıcıdır bu durum. Çünkü kuzgun kartalın uçtuğu yükseklikte oksijensiz kalır ve nefes alamaz, sonunda düşer.

Sizinle savaşmaya, eleştirmeye, çalışanlara cevap verip, enerjinizi harcamanız gerekmez.

Onlarla zaman harcamayı bırakın!

Sizde var olan gücünüzü sizi daha yükseklerdeki hedefinize ulaştırmak için kullanın yeter. Ensenizde sizi didikleyenler oksijensiz kalıp yere çakılacaklardır.”

*

Yukarıda okuduğunuz satırları, SANKO’nun değerli basın müdürü sayın Cengiz Halil Çiçek’in sayfasından aldım. Zaman zaman ünlü düşünürlerin veciz sözlerini, ilginç bulduğu karikatürleri sayfasında paylaşır, bendeniz de bunlardan istifade ederim sıklıkla. Neticede sektörün emektarlarından,  yılların tecrübesi…

Üstelik de esprileri, hicivleri ile sevdiğimiz bir dost.

Teşekkür ediyorum.

Doğada olduğu kadar, insanın olduğu ortamlarda kuzgunlar, kargalar, kartallar da hep var olmuştur, olacaktır.

Şahsım şehrinde de çok olması hesabiyle, kuzgunları sevmem! Yavruları kendisine Anka Kuşu (doğanın en güzel kuşu) güzelliğinde gözükse de, asalaktırlar, hırsızdırlar, başkalarının sırtından beslenmeyi prensip edindiklerinden, pire’dirler, bit’tirler, hülasa asalakların önde gidenidirler.

Şahsım şehrinde de dolu, kartalların sırtından geçinen kuzgunların sayısını isterseniz, rakam vermekte zorlanır, sıkıntı çekerim.

Siz en iyisi çevrenizdekileri, dostum-arkadaşım dediklerinizi bir kontrol edin, gözden geçirin!

Bana hak vereceksiniz!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol