Acemi ve tez canlı kaptanlar gemileri hedefe götüremez! Götüremediği gibi, içindeki yolcuların da can güvenliğini sağlayamaz!

O gemi de güvenli limana varmadan karaya oturur!

O bakımdan her gemi her kaptana teslim edilmez! Yeteneğine, deneyimine ve ehliyetine bakılır. Ehliyeti bakkaldan almadıysa sorun yok da, okulunu paralı bir eğitim kurumundan aldıysa, yol korkusu varsa, sudan korkuyorsa, hepsinden ötesi özgüveni yoksa, kendine güvenmiyorsa, ona ne gemi ne de yolcular teslim edilir. Kaptan ve tayfaları güven veriyorsa, yol uzun çekse de menzile sağ salim varmaktı mesele, bize eyvallah demek düşer.

Yoksa kimse canını sokakta bulmadı.

*

Bu girişi neden yaptığıma gelince. Birkaç gün önceki yazımda ‘hızlı koşan çabuk yorulur!’ düşüncesinden yola çıkarak, yolculukta alınması gereken tedbirleri sıralamıştım.

Kimseye akıl vermek haddim değil.

Herkes benden daha akıllı. Kimsenin de benim aklıma ihtiyacının olduğunu zannetmiyorum! Bizimkisi dostane uyarı. Malum dost acı söyler ama doğruyu söyler! Lakin günümüzde doğru söyleyeni dokuz köyden kovuyorlar. Kendi aklımı kendime saklayayım diyorum da, iman hala koymuyor işte.

Mecburun bunları yazmaya! Düdük zoruyla değil, içten gelen uyarı ve samimi temenni olduğu için, vicdanen rahatım.

*

Sayın Fırat Görgel Büyükşehir Belediye Başkan adayı. Bir kere daha yazıyorum, sonuna kadar yanındayım ve destekliyorum. Şimdiye kadar oy vermediğim AK Parti’ye, Fırat Görgel hatırına yüreğimi ortaya koyarım.

*

Cihangir Bağrıaçık ismini unutmuş olabilirsiniz. Bir önceki dönemde İl Başkan yardımcısı idi. Pek etkin bir siyasetçi olmasa da, kalenderdi, beyefendiydi, güler yüzlüydü.

Fırat Görgel yönetiminde neden yer almadığına gelince. Sayın Fırat Görgel’in onu büyükşehir belediye genel sekreterliği için düşündüğüne eminim. Beninkisi bir öngörü, bir tahmin, içimden geçen.

Başarabilir mi, şahsiyetine bir şey demek haddim değil de, hayır!

Sonra… Fırat Görgel’den sonra şimdilik bu görevi geçici olarak sevgili Cüneyt Doğan üstlendi, götürüyor başarı ile. O’nun dirayetine, ferasetine ve yeteneğine kefilim.

Kulağıma gelenlere bakılırsa, İl Başkanı Ahmet Gülpak olacakmış.

İnşallah olmaz! Olamaz! Yapamaz. Partide, seçmende ve kamuoyunda karşılığı olmayan birine onay çıkmaz tabandan. Kendisi ile oturup iki hanek etmişliğimiz, yol yürümüşlüğümüz, bir çay içmişliğimiz yokken, önyargılı davranmıyorum, yolda görsem selam vermeyecek kadar tanımadığım için, seçmenin, partililerin içinden gelen duyguyu dışarı vuruyorum sadece.

*

Daha şimdiden çevresini AKP’liler sarmış durumda. Ablukaya alınmış gibi. Dikkat edin gerçek dava adamı, hizmeti ve siyaseti şehir için, Allah rızası için üstlenen AK Partililer demedim, samimiyetinden kuşku duyulan, çıkarı için birilerinin yanında olan AKP’lileri kast ettim.

Gerçek AK Partililere canım feda! Başta Fırat Görgel’e.

Ha, sayın Fırat Görgel, ‘Ben hem büyükşehir belediyesini yönetirim, hem de bir elim partinin içinde olur, ilçeleri de ben yönetebilirim!’ der ve düşünürse, önümüzdeki 5 yılı zor görür!

Bir önceki dönem örneğinde olduğu gibi…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol