banner1483

Söyleyecek bir sözü bulunmayan, ya da edeceği iki kelimeden, üç-beş cümleden korkan, buna rağmen beklentileri yoğun olan insanoğlu, kendilerini savunmak, anlatmak yerine, ki niyetlerinde iktidarı eleştirmek varsa eğer, muhalefeti basın yap sın istiyor.

Kendini anlatmaktan aciz!

Kendini ifade etme zavallılığı içinde ve muhalefeti de basına yıkmış, istiyor ki basın tetikçilik yapsın, istiyor ki basın silahşörlük yapsın, istiyor ki basın belden aşağı vursun, kendi de rahatlasın, ‘oh be!’ desin.

Yok öyle bir dünya!

Basın sizin babanızın uşağı değil. Tamam, basın kamuoyunun sesi, gözü ve kulağı ama tetikçisi değil, herhangi bir partinin yayın organı, herhangi bir parti teşkilatının basın müdürü de değil.

Cesaretin yoksa konuşmayacaksın, eleştirmeyeceksin!

*

Nasıl olsa basın var, onlar yazar, eleştirir, iktidarı yerin dibine sokar, bizim sesimiz olur mantığı gerilerde kaldı. Basın haklı olanı savunur, doğru olanı yazar ve belden aşağı da vurmaz, insanların yaşam tarzına saygıdan ötürü kimsenin özel hayatını didiklemez! Herkesin özel hayatı kendine!

Kimseyi de geçmişi ile yargılamamak, mahkûm etmemek gerekiyor. Geçmişe dönerseniz, eski defterleri karıştırırsanız, sizin de dosyanızı, eski defterlerinizi açılır, rezil olursunuz!

Kirli çamaşırlar ortaya döküldüğünde onları temizleyecek deterjan da bulunmaz!

Çünkü hepimizin, herkesin geçmişinde kırık cam par çaları olmuştur. Kimse  peygamber değil, kimse sütten çıkmış ak kaşık da değil.

Şantajdan uzak durur, durmalı da, gelenin keyfi için de geçmişe kalkıp sövmemeli.

*

İyi be, bürokrasi ile senin yerine ben papaz olacağım, siyasilerle senin yerine ben hedef tahtası haline geleceğim, esnafla, sanayici ve derdi olan vatandaşlarla senin yerine ben kullanılmış aptal pozisyonuna gireceğim, sen de kenara çekilip kıkır-kıkır güleceksin, öyle mi?

Önce kendine bakacaksın! Her kim, kimler iseniz!

Demem o ki, dünkü yediğin hurmalar, gün gelir seni tırmalar. Tekrarında fayda var mı bilmiyorum, basın sizin kapıkulunuz değil, canınızın çektiğinde, avucuna sıkıştırdığınız haberin tetikçiliğini yapabilecek cengâver de değil.

Varsa sorunun, Adliye Üngüt’te.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol