Seçime sayılı günler kalmışken, zaman zaman fırsat buldukça liderleri, başkan adaylarını takip ediyoruz, gözlemlerimizi burada sizlerle paylaşıyorken, ‘kime oy vereceksin!’ şeklindeki sorulara henüz net cevap veremeyen bir kitle var.

Kararsızlar yani. Oranı yüzde kaç, seçimlerin kaderini tayin edebilirler mi, olabilir. Yüzde on deseniz, ciddi ölçüde bir adayın şansını çoğaltır veya kaybettirebilir.

Vatandaş, yani seçmen, yani patron kitle. Gelen adayları terazinin kefesine koyuyorlar. Yüreklerinin kaç okka çektiğine bakıyorlar. Plan ve projelerini soran yok zaten de, gönüllerine dokunmuş olmanın verdiği mutlulukla, çektirdikleri fotoğraf karesiyle kendisin ziyaret eden adaya oy vermek isteyen insan da çok.

Fotoğraf çektirdiklerinden güç alan insanlar da kendilerine paye çıkartıyorlar.

*

Şunun şurasında üç hafta kaldı. Sandığa gidilecek, oyumuzu kullanacağız.

Bazı başkan adaylarını takip ederken, aday soruyor vatandaşa; ‘kime oy vereceksin!’

Biz de soruyoruz aynısını.

Ayıp olmasın diye açık etmiyor. Belli ki iktidar kanadına verecek, bakışlarından, hal ve hareketlerinden anlıyorsunuz, ‘bakarız, daha kararımı vermedim!’ cevabı ile geçiştiriyor.

Beklentisi olanlar, inananlar güvenenler, ‘tabi ki oyum size başkanım!’ sevinci içinde karşıya umut veriyor.

*

Demem o ki, kararsız insan çok.

Şu da var, bu milletin ne önünden gidiliyor, ne arkasından. Bugün evet diyenler, yarın sandığa gittiğinde hayırı basıyor.

Çoğu samimi değil. Çok seçmen karasız bugün için.

Sandığa gideceği günü bekliyor, kapısına gelen, ayağına gelen adayları terazinin kefesinde tartmaya devam ediyor, varsa projesini öğreniyor, ona göre kafasında bir isim, bir parti şekillendiriyor.

*

Bereket versin zaman daraldı. O ne dediği pek de anlaşılamayan aday tanıtım amaçlı müzikli propaganda araçları, bir adayın olduğu yere beş dakika sonra öbür adayın gelmesi, aynı kelimeler, aynı cümleler, aynı vaatler, aynı ifadeler, vatandaşın kafasını karıştırmaya yettiği gibi hatları da karıştırıyor.

Vatandaş bir ona bakıyor, bir ötekine, ‘yahu şu seçim bir bitse de gelenden gidenden, şu araçların gürültüsünden, afiş kirliliğinden kurtulsak!’ diye dua ediyor.

Hatlar karıştı demem ondan!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol