Tarih 27 Mart 2018.

Selçuklu Mahallesinde 24 derslikli bir ilkokul açılışı vardı. Sanayici ve hayırsever iş insanların eğitime katkı anlamında yaptıkları eğitim ve sağlık yatırımları kentte önemli bir eksikliği gideriyordu.

Zira herkes de biliyordu ki, bir sınıfta 40-50 kişi okuyor, neredeyse üst üste eğitim görüyordu çocuklar. Tıka basa amiyane tabirle…

Dersliklere ihtiyaç vardı.

Bu şehirde kazandıklarını bu şehre adayan, harcayan hayırsever iş insanları da haklı olarak yaptıkları okullara kendi veya yakınlarının isimlerini verdiriyordu.

Haktı bu.

*

O zaman valimiz Şükrü Kocatepe idi, belediye başkanvekili Cevdet Kabakçı, il milli eğitim müdürü Mesut Alkan dâhil birçok protokol üyeleri açılışta hazır bulunurken, yakın zamanda kaybettiğimiz MADO ailesinin büyüğü KADRİYE KANBUR adına yapılan okulun açılış töreni vardı o gün.

Hayırsever 3 evlat; MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur Yönetim Kurulu Üyeleri Atilla ve Erdal Kanbur da anneleri adına yaptırdıkları okulun  açılış töreninde mutluydular, devlete, eğitime katkı vermenin haklı gururu içindeydiler.

Öyle ki merhum şefkat temsilcisi, merhum Yaşar Kanbur’un eşi Kadriye Kanbur, yılın annesi seçilmişti.

Hatırlarsınız, bu aile, bu dünya markası şimdi yıkılan 12 Şubat Stadyumunun üst tarafında firma adına bir de sağlık ocağı yaptırmış, sağlık camiasının hizmetine sunmuşlardı.

Bu yazı nereden icap etti? Geçenlerde, bir dostumun oğlunu okuldan almak için gitmiştim. Meğer bu okul da Kadriye Kanbur adına yapılan okulmuş.

Resmini çektim, merhum Kadriye annemizi yad edeyim dedim ve hayırlı evlatlarına teşekkür ettim.

Eğitime, sağlık camiasına verdikleri katkı için.

   

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol