banner1483

Anladığım kadarıyla ‘Çoban gazeteci ve siyasetçi iddiası’ başlığı ile dün yayınlanan köşe yazım, bazılarını rahatsız etmiş. Her yağışlı havadan nem kapma telaşı mı başladı desem, sözü bana ait, üstelik de KENT KULİSİ canlı yayınımızda okuduğum ‘yazsam azarlar, yazmasam azarlar’ dörtlüğünü de bir tarafa bırakarak, hafta sonu ya, cumartesi ya günlerden, yine biraz gülümsetmek istedim.

Hadi bakalım!

*

Biliyorsunuz, elektrik acayip zamlandı. Türkiye’nin dört bir yanında tepkiler çığ gibi. Haberler, köşe yazıları, geri alınsın tavsiyeleri havada uçuşurken, biz yine bir fıkra ile neşenize neşe katalım istedik.

Elektrik zamlanınca, akıl hastanesinde tasarrufa gidilmek istenmiş. ‘karanlıkta yaşayamayız’ diye düşünen iki akıl hastası, firar etmeye karar vermişler.

Ortadan kaybolmuşlar.

Görevliler bütün gün bu iki akıl hastasını aramışlar, bakmadık yer bırakmamışlar. Sanki yer yarıldı içine girdiler, yok, yok, yoklar…

Hastane yönetimi, ‘Anlaşılan bunlar firar etmiş, bari sokaklarda arayalım’ diye düşünürken bakmışlar ki iki akıl hastası el ele tutuşup geri dönmüş.

Görevliler, “Sabahtan beri sizi arıyoruz yahu, neredeydiniz?” diye sorunca, akıl hastaları şu cevabı vermişler; “Bugün prova yaptık, keşifte bulunup geriye döndük. Hayırlısı ile yarın kaçacağız!”

*

Eee, hani gülmediniz!

Ha, düşündünüzse mesele yok!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol