Çarşamba’dan bu yana kıymetli meslektaşım, KENT KULİSİ canlı yayın programını birlikte sunmaktan onur duyup, büyük keyif aldığım KAGİD Başkanı Neşe Yıldızhan ve bazı arkadaşlarla İzmir’deki fuara katıldım. Turizm ve ticaret fuarı. Büyükşehir’den başka, firma@marka olarak MADO vardı, bir de Otel Markasi…

Tanıdık, tanımadık birçok dostla, hemşehrimizle karşılaştık, ya da yüzünü eskiten arkadaşlarımızla.

Hasret ve özlem giderdik.

Büyükşehir Belediyemizin standını karargâh kurduk kendimize. Sağ olsunlar, Büyükşehir Belediyemizin görevlileri, bizleri yalnız bırakmadılar. Fuarın açıldığı gün çok kalabalık, müthiş izdiham…

Üzüldüğüm nokta şuydu, birçok büyükşehir belediyesinin başkanları gelirken, (bazı illerin valileri bile gelmişti) sayın Hayrettin Güngör’ün gelmeyişini, katılmayışını eksiklik olarak gördüm. Keşke zaman ayırıp, vakit bulup ilk güne, açılışa gelseydi, fuara anlam katsaydı, daha isabetli olurdu kanaatinde idim.

Demek zamanı yoktu, fırsat bulamadı.

Fuarda, Büyükşehir Belediyesi standında kurulan dev ekranda, Kahramanmaraş tüm yönleriyle fuarı izlemeye gelenlere gösterilirken, yöresel ürünler de misafirlere ikram edildi.

Aslen Kayabaşı mahallesinden olup, senelerdir İzmir’de ikamet eden, Maraşlılar Derneğinin 20 yıla yakın zamandır başkanlığını yürüten, yüreğini, kapısını ve sofrasını nüfuz cüzdanında ‘Kahramanmaraş’ yazan herkese açan, toplum adamı, birleştirici kişi sevgili Murat Özbilir ve aslen Bertiz Çatmayayla köyünden olan, işini-aşını Eşrefpaşa’da sürdüren, yüreğinde biriktirdiği insan ve hemşehri sevgisi ile dolup taşan gönül adamı sevgili Mustafa Yalçın bizi yalnız bırakmadılar.

İzmir’de değil de, evimizde, Maraş’ta hissettik kendimizi.

Hem sayın Hayrettin Güngör’e, hem Büyükşehir Belediye personeline, hem de Kahramanmaraşlıların İzmir’deki, gurbetteki yükselen sesi ve temsilcisi Murat Özbilir ve Mustafa Yalçın’a teşekkür ediyoruz.

Fuarlar, şehirlerin tanıtımı, gelişmesi, markalarının ve firmalarının sergilenmesi için birer fırsattır. Gönül isterdi ki Kahramanmaraş’tan birçok marka@firma fuarda yer alsaydı, şehrin tanıtımına katkı sunsalardı.

Fuarları, bu amaç doğrultusunda birer fırsat olarak algılasalardı.

3 gün süren fuar ve bizim 4 gün süren İzmir maceramız yeni dostlar edinmekle noktalandı.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol