Tabi başlığı gördünüz, ‘Dur bakalım bunun altından ne çıkacak, Fiskeci gene ne yumurtlayacak!’ şeklinde düşündüğünüzü hissediyor, tahmin ediyorum.

Bakıyorum, dikkat kesiliyorum, herkes her gün bir şeyler yumurtluyor. Tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan çıkar sorusunun cevabını siz düşünedurun, söylenmenler, yazılanlar da incir çekirdeğini doldurmuyor.

Laf olsun, torba dolsun babında yazılanlar, söylenenler, iddia veya dedikoduya dönüşen şehir efsaneleri alıcı buluyor mu zannediyorsunuz?

Ne yazık ki buluyor!

İşin erbabı, ustası, duayeni olduğunu iddia edenler, yazanlar da yazıyor, ama içini doldurmaktan acizler!

Boş çuval dik durur mu?

*

Sessiz sedasız hizmet eden, işine gücüne bakan pek revaç bulamazken, çığırtkanlık yapanlar, kendi piarını kendilerini yaparak meseleyi ucuza kapatmaya çalışanlar, kendini ve yaptığı işi olduğundan fazla gösterme heveslileri, ne yazık ki alıcı bulabiliyor.

Yaygara koparırsan, bağırıp çağırırsan, herkes ‘Vay be, ne yaman adam, baksana neler yapmış haberimiz yok!’ tarzına dönüşen düşünceler piyasa ağzıyla müşteri bulduğunda, kendi yağı ile kavrulup sakin sakin çalışan, çalmayan, çaldırmayan, kurumun delikli kuruşuna halel getirmeyen, kurumun parasını çar-çur etmeyen, aşırıdan, israftan kaçarak kurumun menfaatlerini ön planda tutan, onun-bunun ağzı ile hareket etmeyip, sadece işine gücüne odaklanan, onun bunun lafı ile hareket edip, yazılanları, söylenenleri çok da ciddiye almayanlar, neylersin ki adamdan, başkandan sayılmıyor.

Varsın olmasın, varsın sayılmasın!

*

Biz, bir yumurta için mahalleyi ayağa kaldıran tavuklar yerine, ikiz doğurduğu halde çığırtkanlık yapmayan inekleri tercih ederiz.

İnek dediysem, tavuk dediysem teşbihte hata olmaz, sadece meseleyi birileri ile bağdaştırmak için bu benzetmeye giriştim.

Affola!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol