Yoksa allame-ı cihan olsan yok hükmündesin.

Kabul edersiniz ki toplumda müthiş bir çürüme, yozlaşma, bozulma var. Aileler de buna ayak uydurunca, aile kavramı yerlerde sürününce, iş dünyası da katkı sağlayınca, itibar, güven ve samimiyet sizlere ömür. Bozulduk, çünkü hemen olmasa da, toplum olarak geleneklerimizin çok uzağında bir hayat anlayışı ile tanıştık. Bu, biz değiliz, olmamalıyız da.

Milli ve manevi değerlerimizden uzaklaştık.

Akrabalarımızdan, komşularımızdan uzaklaştık. Mahalle bakkalından, postacısından, esnafından uzaklaşınca, birbirimize yabancı olduk kendi içimizde, semtimizde.

Kendi şehrimizde bile gurbeti yaşadığımız zamanlar çok olmadı mı?

*

İlkeler, kırmızıçizgi ve başarı hikayesi derken, hafta başında Şairnler Tepesi’nde büyükşehir belediye başkanımız sayın Fırat Görgel’in basın ile olan birlikteliğinde söyledikleri geldi aklıma.

“Benim de kendime dair hikâyelerim, kırmızıçizgilerim ve ilkelerim var!” demişti.

Siz iyi niyetli iseniz, hizmeti kendinize şiar edindiyseniz, başarı hikâyesi yazmak için yola çıktıysanız, kırmızıçizgilerine sonuna kadar hâkimseniz ve dik duruş sergileyerek ilkelerinizden vazgeçmiyorsanız, her nerede olursanız olun, patron sizsiniz.

Biz zaten böyle yetenekli, kendine özgü dik duruşları olan, dürüst siyasetçilere, yerel yöneticilere hasret çektik.

Şimdi bu ihtiyaç Fırat Görgel ile kendini bulmuş oldu.

*

Parası olup değeri olmayan insanların, değeri olup parası olmayanların hayat anlayışını değiştirmeleri, ne yazık ki bizi biz olmaktan çıkartınca, toplumda slogan haline gelen ‘Paranın satın alamayacağı şey yoktur!’ takıntı ve algısı her ne kadar geçer akçe gösterilse de, itibar, güven ve samimiyet hepsinden bir karış önde.

Her şey geride kaldı, seçim de bitti, belediye başkanları koltuklarına oturdular, hatta ilk meclis toplantılarını gerçekleştirdiler. Şimdi ciddi ve önemli bir yapılanma süreci içinde iken, büyükşehir belediyesi meclisinde çıkan karar hepimizi ziyadesiyle sevindirdi.

Mehmet Beşen dostumuz Büyükşehir Belediyesinin Meclis Başkan vekili artık.

Sevgili Beşen için uzun methiyeler dizmeye gerek yok, hepimiz, herkes onu yakından tanıyor zaten.

Şehir sevdalısı, şehrin ve siyasetin hafızası, insan dostu, basın dostu, toplum adamı sayın Beşen’i tebrik ediyoruz.

*

Öyle ki güçlü ekibi ve Beşen gibi bir meclis başkanı vekili ile büyükşehir ve Başkan Görgel artık emin ellerde.

Allah utandırmasın!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol