Ya da hızlı trenin hızına yetişebilecek miyiz? Bismillah, ya Allah deyip depar atsak, maratona çıkar gibi hızlı koşu yapsak, ulaşabilir miyiz?

Bütün meseleleri çözdük, deprem sonrası şehri yeniden ihya ve inşa ettik, yaraları sardık, kış geldi kapıya dayandı, insanlar çadırlarda ve konteyner’lerde kara kara düşünürken, yakacak, yani ısınma bile problem olarak eşikte beklerken, barınma-konaklama ciddi sorun olarak karşımızda dururken, başka meselemiz kalmamış gibi, her gün, her hafta, her ay ve her sene kafayı hızlı trene taktık.

Sayın Cumhurbaşkanı da söyledi seneler önce. Müftülük Meydanındaki açıklamasında Ilıca yolundan söz etti, zehir akan Aksu Çayını gündeme getirdi, hızı bir türlü ölçülemeyen hızlı trenin de Maraş’tan geçeceğini müjdelemişti.

*

Sevinmiştik Allah için!

Meseleyi siyasilerle konuştuk, canlı yayınlarımızda ve köşe yazılarımızda gündeme getirdik, sorularımız hep iyimser cevap bulunca, biz de inanmıştık hızlı trenin şahsım şehrinden geçeceğine…

Fakat, lakin… Geçen hafta içinde, Konya dönüşü Türkoğlu civarındaki çalışmalar dikkatimi çekti. Yol arkadaşım Gökhan Binici, demiryolu hatlarının söküldüğünü söyledi. Yenilenecekmiş. Şehrimiz içinden geçmesini çok istediğimiz hızlı tren Nurdağı’ndan geçeceği için, bizden de aktarmalı yolcular kullanabilecek.

İçimizden geçmeyecek, kenarımızdan geçecek. Ne sevindim, ne üzüldüm. Keşke şehir merkezinden geçseydi, ulaşım rahatlasaydı, insanlar zamandan kazansaydı, hızlı tren keyfini sürseydi.

*

Uçakları bile doğru düzgün gelip gitmeyen, saatleri bile tartışmanın odağından uzak durmayan, bir sinek vızıltısı kadar rüzgâr esse, bir damla yağmur düşse, bir kar parçası inse gökyüzünden, hava muhalefeti bahane gösterilerek inmeyen-kalkamayan uçaklarımız, aha takıldı aha takılacak diye bekleye bekleye yaşlandığımız ILS cihazı ve haliyle havaalanımız sağlıklı işlemezken, kim takar hızlı treni…

Birkaç gün önce Gaziantep’e gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir  Uraloğlu, Gaziantep’e yapılan ulaştırma yatırımlarına bir yenisinin daha ekleneceğini ifade etmiş; “Şimdi sıra yüksek hızlı trende. Gaziantep'i yüksek hızlı trenle tanıştırıyoruz. Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep’te yüksek hızlı tren çalışmalarına başladık.

Çalışmalarımıza son sürat devam ediyoruz. İnşallah 2028 yılına girmeden Gaziantep'e yüksek hızlı treni getireceğiz. Basra Körfezi'nden Ovaköy sınır kapısına gelecek olan bir kalkınma yolumuz var.

O hem otoyolla hem demir yoluyla Gaziantep'ten geçecek. Gaziantep'in yükünü bu vesileyle her tarafa daha rahat taşımış olacağız. Başka ne lazım Gaziantep'e? Amanos tünelleri lazım.

Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla onun da ihale sürecini başlattık. Yıl sonuna kadar ihalesini yapacağız.” demişti.

*

Açıklama çok net. Güzergâh belli, istikamet belli, hedef belli. Bir de yıkılacak olan Belli Oteli (yeni adıyla Hilton) belli…

Beni boş verin de, sayın bakanın bu açıklamasından siz hangi manayı çıkarttınız, hangi yorumu doğru okudunuz, hangi mesajı aldınız?

Ben cahil adamım, ticaret lisesini zar zor bitirdim, siyasetten de anlamam, fakat siz ey halkım, siz sevgili Kahramanmaraş’lılar, ne diyorsunuz hızlı tren için, hızının ne kadar olduğunu bilemediğimiz hızlı tren içimizden geçecek mi?

Geçecek de, teğet mi geçecek, Nurdağı’nda aktarma mı olacak, olacaksa şimdiden altyapısının oluşması gerekmez miydi? Evet, şehir merkezini teğet geçecek.

*

Yahu biz Türkoğlu’ndaki Lojistik merkezi bile adam gibi işletemedik, ölü yatırım olarak paraları toprağa gömdük!

Adam gibi gelir giderse uçakla gidin Ankara’ya, İstanbul’a, ya da otobüslerle.

Hızlı tren bizi bozar abi, ede!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol