Şu birkaç gündür bu iki güçlü isim büyükşehir belediye başkan adaylığı için çok konuşulur oldu. Herkes başkan toto oynarken, bu ikiliden birisi anlaşılan o ki Pazar günü sayın Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

Muhtemelen cumartesi günü de, belki de Cuma gününden çağrıldılar, Pazar günü şehrin yeni belediye başkanı, belki de mevcut başkan ile yola devam edilecek iken, siyaseti sevenler, bu şehrin değeri olduklarına inandıkları iki ismin de geçer akçe olduğu fikrinde birleştiler.

Bazılarına bakarsanız, ‘Kral öldü, yaşasın yeni kral’ şarkıları söylemeye başladı bile.

*

Özellikle iki gündür ‘Büyükşehirin yeni belediye başkan adayı Fırat Görgel’ denilirken, Habertürk Gazetesinde ç alışan bir muhabirin haberi siyasete hareketlilik getirdiği kadar, fısıltıları da beraberinde getirdi.

Anketlerde Hayrettin Güngör’ün çıkmadığı kesin. Lakin her ne kadar siyaseti öğrenemediyse de, deprem sürecini başarı ile yürüten, şehrin toparlanması için özveriyle çalışan Hayrettin Güngör ile yola devam etmenin daha mantıklı, daha akıl karı olacağını iddia eden, ileri sürenler kadar, kan değişikliğinin yararını da belirtmeden geçemiyorlar.

‘İster Fırat Görgel olsun, ister Hayrettin Güngör, bizim için fark etmez!’ diyenler de yok değil.

*

Lakin vatandaş kendi kafasından aday belirliyor, büyükşehiri Hayrettin Güngör’e verirken, Fırat Görgel’in de deneyim kazanması ve 2028 seçimlerinde büyükşehire getirilmesi kaydı şartı ile Onikişubat’a yakışacak isim olarak görürken, depremde çok ciddi hasar gören Dulkadiroğılu’nu da belediyecilikte devrim yaratan ve ilçesi Türkoğlu’nu şaha kaldıran Osman Okumuş’a verenlerin sayısı hiç de az değil.

Bu 3’lü merkezi ayağa kaldırır fikrinde birleşiyor.

Parantez açarak araya girmek istiyorum,  2 dönemdir başkanlığı yürüten Necati Okay için milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici’nin devrede olduğunu ve bastırdığını bilmeyen yok. Bunu sağır sultan bile duydu. Kankalar nihayetinde.

Bakalım, Ankara Debgici’nin bu çabasını ciddiye alacak mı?

*

Gelin biraz empati kuralım, siyaset jimnastiğimizi geliştirerek, bir senaryo yazalım, diyelim Fırat Görgel büyükşehir belediye başkanı adayı olarak açıklandı.

Peki, Onikişubat başkan adayı kim olur, olmalı? Gerçekten projeleri, altyapısı ve ilçeye dair planları ile dersine çalışan iki güçlü isim var; Kazım Canlı ve Alper Akbaş.

Tamam da, Osman Okumuş faktörünü nereye koyacaksınız?

Evet, heyecan dorukta! Bakalım, herkes beklenti içinde iken, çok kimse ‘Bakın ben demiştim, ben biliyordum kimin başkan adayı gösterileceğini’ çokbilmişliğine soyunsalar da, son kararı sayın Erdoğan verecek kuşkusuz.

Verecek, çünkü vakit kalmadı.

Kalmadı da, şehrin kaybedilecek zamanı yok.

*

Artık geçilecek ne viraj kaldı, ne köprü, ne de tünel. Düzlükteyiz. O halde kim yakışacaksa, kim layık ise ona hayırlı olsun demek düşüyor bize.

Hem sayın Hayrettin Güngör, hem sayın Fırat Görgel bu şehrin evlatları, değerleri.

Şunu da unutmayın ve bir tarafa yazın, maç 90 dakika ama bu işin bir de uzatmaları var. Maç 0-0 bitse bile uzatmalarda skor değişebilir. Hakemin kararları, VAR’ın uyarıları adayların kaderini ve şansını değiştirebilir.

Her ikisi için de haklarında hayırlısı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol