banner1483

Dikkat ederim, siz de dikkat ettiniz mi bilmiyorum, insanların yaşamını kolaylaştırmak, sosyal yardımlaşmayı artırmak, ülkemde ve dünya coğrafyasında aç insan bırakmamak adına toplumsal insani yardım faaliyetlerine girmek, nedense hep ya Ramazan, ya kurban bayramına rastlar.

Yardım toplarlar, ihtiyaç sahibi kimselere, ülkelere gönderirler. Bu, kuruluş tüzüklerinde vardır. İddia ettikleri gibi zenginlerden aldıklarını garibanlara dağıtırlar.

Sanki varlıklı insanların, sanki zenginlerin hayır yapmaları akıllarına gelmez, bu vakıf yöneticileri onlardan daha iyi düşünürler.

Ve nedense, dedim ya, hep bayramlar arefesinde sahneye çıkarlar.

*

Ondan önce hayır hasenat, iyilik, güzellik akıllarına düşmez, ara ki bulasın, ne yazılı basında, ne sosyal medyada gözükmezler, güven verirler, ‘biz doğruyuz, biz zenginlerden aldıklarımızın kılına zarar getirmez, kendimize yontmaz, fakirlere, fakir ülkelere göndeririz’ diye düşünürler.

Ve hepsi de nedense gönüllü olurlar bu meselede.

Belki de varlıklı, belki de zengin insanların bunları düşünecek zamanı olmadığından yaparlar bu işi.

Zannedersin hepsi de zenginden alıp fakirlere dağıtan ROBİN HUD.

Fakirlere, yoksullara, garibanlara, ihtiyaç sahiplerine yedireceğim, içireceğim, doyuracağım diye zenginden aldıkları ile de zengin olanlar var mı, onu da onların vicdanına sormak gerekiyor!

*

Paylaşmak, insani ve İslami bir gelenek, alışkanlık. Acılar paylaşıldıkça azalır derler ya, bu mevsimde, bu mübarek günlerde garibanları, ihtiyaç sahiplerini, bir dilim ekmeğe muhtaç kimseleri sevindirmek Rabbimin de hoşuna gider!

İnsanların hayır dağıtmak için zamanları olmayabilir. Bu işler için aracı kurumlar devreye girer ki, vakıflar ki bunların başında yer alır. Bazı sivil toplum kuruluşları da bu hayır hasenad işine dahil olurlar.

Ama en çok da nedense Ramazan’da ve Kurban’da…

Diğer günler, diğer aylar hayır hasenat işlemek için uygun değiller demek.

*

İçlerinde, gerçekten kuruluş amaçlarına uygun çalışan, hak ve hukuk gözeten, adaletten ayrılmayan, gerçek anlamda yoksulların, garibanların yanında olan vakıfları, dernekleri tenzih ediyorum.

benim sözüm, dini istismar ederek, insanların duyguları ile oynayan ve bundan da nemalanmaya çalışanlara..

Düzgün, doğru adamlara, vakıflara, derneklere sözüm yok, olamaz da…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol