İlkin, inşaat mühendisleri odası başkanı olduğu dönemlerde tanımıştım bu yiğit, bu mert, bu özü sözü bir, dobra adamı. Mesleğinin hafızasıydı. Çözüm odaklı çalışır, üyelerinin sorunlarıyla dertlenirdi. Birkaç buluşmuş, inşaat sektörü ve oda ile ilgili haberlerini yapmıştık.

Sonra, Hayrettin Güngör’ün büyükşehir belediye başkanı olmasıyla yardımcısı oldu, yanında yer aldı. Allah var, Hayrettin Bey’e yük olmak ne kelime, onun yükünü aldı, elini güçlendirdi.

Ve yerel yönetimler meselesinde hayli tecrübe edindi.

*

Seçildikten sonra sağda solda konuşmalar oldu; Devraldığı borçları nasıl temizleyecek?

Son aylarda işe alınanları nasıl ve nerede kullanacak? Bu kadar şişik, vasıfsız, niteliksiz, sırf birilerinin canı istedi diye işe alınan kadro ile nasıl başa çıkacak?

Şişkin kadroyu nasıl aza indirecek, nasıl tasarruf sağlayacak, İller Bankasından gelen para belli, rutin işler dışında projeleri, yatırımları nasıl hayata geçirecek?

Satılmadık yeri kalınmayan ve kamuoyunda israf deposu kadar ölü yatırım olarak değerlendirilen EXPO 2023 için ne düşünecek?

Halka verdiği sözün ne kadarını yerine getirecek?

*

Vatandaşa soracak elbet. Şunu diyen de var, ‘bu kadar kadro yığılmasına, miras gibi bırakılan borçlara rağmen nasıl başarılı olacak?’

Genç, heyecan duyan, şehrin derdiyle dertlenecek, vakıf olduğu sorunların üstesinden gelebilecek bir başkan var, kendi ifadesiyle rasyonel (akıllı-tutarlı-akla dayalı) işlere imza atacak bir Hanifi Toptaş var koltukta.

Seçimde söz verdiği vaatleri üstüne koyarak, öncelik sırasına göre hayata geçirecek!

Elini güçlendirecek, yükünü omuzlayacak ekibi ile evvel Allah başarabilecek.

Koltuğun hakkını verecek.

Çalışacak, koşturacak. Teknik ve sosyal belediyecilik adına ne varsa ajandasında, tek tek, bir bir hayata geçirecek! Muhtarlarla, büyükşehirle, basın, özetle şehrin bütün kesimleri ile uyum içinde çalışarak, şehre, ilçesine hizmeti getirecek, halkın gönlüne girecek!

O, ilkeleri, kırmızıçizgileri ve hedefleri olan bir yerel yönetici.

Bizlere düşen, bu genç adama, bu enerjisini Onikişubat’a harcamak için yola çıkan delikanlı başkana zaman tanımak, süre vermek, destek olmak!

Göç yolda düzülür derler ya, o hesap işte!

Ben onun ferasetine, sorumluluk bilincine güveniyorum!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol