Bu anlama ve anlatma serisinin bugünkü konuğu, en çok da İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı olduğu dönemlerde tanıdığım, genç, gülen yüz, başarılı inşaat mühendisi Hanif Toptaş.

O şimdi Onikişubat Belediye Başkan adayı. İnşallah başkan da olacak!

Geçenki yazımda zikretmiştim, temayüle katılmamış, anketlerde gözükmemiş, başvuruda dahi bulunmamıştı. Şans kapısını çaldı, ‘Onikişubat ilçesine belediye başkan adayısınız!’ müjdesini verdi.

Onun belediye başkan adayı olmasında, senelerdir birlikte çalıştığı sayın Hayrettin Güngör’ün payı var mı derseniz, bana göre fazlasıyla var.

*

Sevgili Mustafa Alyaz’ın sayfasında yazdığı gibi, ‘Bu zamana kadar birilerine yaranmak için çizgimizden sapmadık elhamdülillah... Yapmacık değiliz, yüze gülüp arkasından ağzına geleni sayan olmadık hiç. Neyse konu, direkt yüzlerine söyledik.’

Dede'nin dediği gibi; ‘Herkese gül dağıtanın yanağında morluk eksik olmaz. Gelen bir makas alır gider.’

Bir kamyonun arkasında gördüm, ilgimi ve dikkatimi çekti, verdiği mesaj çok anlamlı, çok önemliydi; ‘Biz parayla adam olmadık. Her parası olanı da adam yerine koymadık!’

Ki buna, çok fabrikası, çok parası, çok tarlası-bağı-bahçesi olan zengin, sözüm ona sanayicilerin ve şehrin abisi (!) işadamları da dahil.

Para ile adam olunacağını ileri sürenlere, iddia edenlere ithaf olunur.

*

Mesele geleceğin yıldız siyasetçisi sevgili Toptaşa devam…

Daha şimdiden başladılar eleştirmeye, tehdide, şantaja. Yahu bir durun! Bir şans tanıyın, fırsat verin. Koltuğuna otursun, ekibini kursun, plan ve projelerini hayata geçirsin! Eleştirinin bir adabı ahlakı ve dozu var.

Cim karnında bir nokta demeden başladınız!

Belediyecilik deneyimini inancım odur ki Onikişubat’ta daha da büyütecek, adaşı Hanifi abisinden aldığı ilçede, insanların yaşam kalitesini artıracak, gönüllere zaten dokunan bir isim, mesleği birikimini insanların refahı için harcayacak, gençliğini, heyecanını ve enerjisini tecrübesi ile birleştirip çıtayı daha da büyütecek.

Daha yolun başında. Sadece aday. Seçilmemiş, koltuğa oturmamış, veryansın etmenin, hakarete varan eleştirmenin sebebi, gereği ne?

Onikişubat’ı yönetmeye hazırız diyorsa, hazırdır.

Kararlıyız diyorsa, eyvallah!

Kendine güvenen, toplumla empati ve diyalog kurabilecek nadir siyasetçilerden biri olan sevgili Hanifi Toptaş’a çıktığı yolda başarılar diliyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol