Her ne kadar Pazar günü açıklanması beklense de, kulis bilgileri ve iddialar, isimleri ve rakamları daha erken vakitte kamuoyunda dillendirilmeye başlanıyor. Eh, hızlı iletişim döneminde bazı bilgilere ulamak artık çok kolay. Partilerin genel merkezleri veya liderleri açıklanmadan, isimler ortaya düşmeye başlıyor.

Şimdi merak edilen AK Parti Kahramanmaraş ilçe belediye başkan adaylarının kim olacağı şeklindeydi. Pazar günü açıklanacaktı.

İddia ve kulis bilgilerine bakılırsa isimler kesin olmamakla birlikte netleşmiş durumda.

*

En çok da metropol ilçeler merak ediliyordu. Dulkadiroğlu belediye başkanı Necati Okay için siyasetin abisi olduğu ileri sürülenler ve milletvekili Debgici’nin bastırması, ısrarı para etmedi demek, hiç beklenmeyen bir isim Dulkadiroğlu belediyesinin başına getiriliyor. Feyzullah Eren Aşçı.

Ak Partinin gençlik kolları başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel’in de çok sevdiği, çok güvendiği bir isim. Genç arkadaşımız.

Merak bu ya, Onikişubat’ın adayı kim olacaktı?

Başvurusu yoktu, aday adaylık sürecinde hiç olmadı, sahada bile gözükmedi. Ancak kamuoyunda karşılığı olan, bu işin üstesinden gelebileceği konuşulan, yazılan inşaat mühendisleri odası eski başkanı Hanifi Toptaş koltuğun yeni sahibi. Sayın Hayrettin Güngör’ün de yakın çalışma arkadaşı idi.

Yani ilçeye bir Hanifi gitti, bir Hanifi geldi.

*

Diğer ilçelere gelince…

Gerçek anlamda belediyeciliğin kitabını yazan, büyükşehirde bile olmayan hizmetleri beldelerde, kırsalda ve ilçesinde hayata geçiren, insanlarla buluşturan Osman Okumuş efsanesi de sona eriyor. Türkoğlu halk arasında ‘çökelecekçi’ diye anılan Türkoğlu AK Parti eski ilçe başkanı, bugünün işadamı Mehmet Ali Şen, büyük bir ihtimalle Türkoğlu’nun yeni patronu olacak.

Murat Ceyhan ismi kimseye yabancı olamaz. Düzgün adam, mert adam, başarı olacağına kesin gözüyle bakılan, bugün itibariyle Adıyaman-Kahramanmaraş sınır mahallemiz olan, Yumaklıcerit eski belediye başkanı bu dostumuz Pazarcık’ın yeni sahibi.

*

Merak edilen ve çok tartışılan ilçelerin başında Elbistan geliyordu. Depremin ikinci darbesinde ciddi hasar gören, yara alan bu ilçemizin yarasını saracak hekim aranırken, AK Parti eski ilçe başkanı Ecz. Murat Mercan adı öne çıktı. Fakat öne çıkan bir başka isim de inşaat mühendisi, Elbistan’ı ayağa kaldırması beklenen Abdullah Yener’in de adı geçmiyor değil. Bugün muhtemelen netleşir, ya Abdullah Yener, ya Murat Mercan. Seç beğen al.

Göksun ilçesi de artçı depremlerle sık sık gündeme gelen ilçelerimizdendi. 

Hüseyin Coşkun Aydın’ın yaptıklarını, hizmetlerini kimse inkâr edemez. Fakat siyaset bu. Şimdi ilçenin yeni emanetçisi, yeni bekçisi, yeni patronu Mustafa Akgül.

Eski bir emniyet mensubu ve AK Parti ilçe başkanı. Hayırlı olsun!

*

Geldik Andırın’a. Bu doğa harikası ilçemiz de Bilal Çuhadar’a teslim edilecek.

Andırın halkının yakından tanıdığı güçlü bir isim. Başarılı olabilir mi, zaman gösterecek.

Ve Koray Kıraç. Siyasete senelerini verdi, bu partiye emeği sinenlerden birisi. Genç, heyecanlı, atak. Daha önce de milletvekili aday adaylığı süreci de yaşamıştı. Kısmet belediye başkanlığında imiş.

Şimdi Afşin ilçemiz bu genç delikanlıya emanet.

Nurhak, Çağlayancerit ve Ekinözü zaten biliyorsunuz, ittifak ortağı MHP adaylarına verildi.

Pazar günü isimler netleşir, kesinleşir. Biz bugün bu sayfada, iddialara ve kulis bilgilerine yer verdik.

Hayırlısı olsun!

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol