banner1483

Havalar sıcak mı sıcak, insan bunalıyor ve çoğu zaman da dışarı çıkasım gelmiyor. Malum, biz 70’i devireli seneler oldu, tehennili hareket etmem gerekiyor. Gerekiyor da, görev aşkı ve memleketime olan sorumluluğum, yaş maş dinlemiyor emin olun!

Milletvekilleri, her nedense esnaf ziyareti altında Trabzon Bulvarından başka gidilecek yer yokmuş gibi memlekette, ‘Merhaba esnaf kardeşim, bak ben yine geldim, hayırlı işler olsun!’ şirinliğindeler.

Dikkat edin, parti marti yok yazıda. Yazı genel.

Kenar mahalle dediğimiz varoşlara gitmeyi zül sayıyor olmalılar ki, bildikleri tek yer şehir merkezi. Kışın gitseler ayakkabıları çamur olacak, yazın gitseler, toz toprak içinde kalacaklar.

En iyisi Şam’da kayısı…

Ya da günlük gazeteler. Tabi gidecekler ki, haber olsun! Avanta tarafından!

Zaten bu günlerde, özellikle siyasi cenahta bir avanta, bir de lavanta revaçta, gündemde.

14 Ağustos AK Parti’nin kuruluş yıl dönümü. Sabahleyin şehre inerken billboardlara baktım, ilanlar konulmuş yerli yerine, ‘Bir idik, 21 olduk!’

Türk siyasi hayatında en çok iktidarda kalan AK Parti’ye uzun ömürler diliyoruz. Sağlıklı…

*

Partinin 21. kuruluş yıldönümü sebebiyle Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önemli açıklamalar yapması bekleniyor.

Pazartesi günü…

Biliyorum, sayın Erdoğan’ın hedefinde özellikle ve genellikle ‘Bay Kemal’ var.

Biliyorum, sayın Erdoğan’ın hedefinde 6’lı masanın diğer unsuları var. Aslında sizi de biliyorsanız ya, neyse…

İnancım odur ki yarın müthiş bir patlama gösterecek. Dış politikadaki hamleleri, KYK kredi borçlarının faizinin silinmesi, 3600 ek gösterge ve bazı meslek gruplarını memnun edecek icraatlar, memur ve emekli maaşlarına yapılan zamlar, KPSS’da ortaya çıkan skandal üzerine sınavı gecikmeli de olsa iptal etmesi, yetmedi İstanbul’daki Balıklı Rum Hastanesinde çıkan yangını verdiği talimatla söndürtmesi, daha da önemlisi içinde bulunduğumuz Muharrem ayı sebebiyle Hüseyin Gazi Cem Evi’ni ziyaret etmesi, bıraktım hepsini bir tarafa, Abdülhamit Han’ı Akdeniz’e doğalgaz seferine göndermesi, şu sıralar en önemli gündem ve icraatları olarak sergilenirken, yereldeki siyasilerde keyifler keka!

Sayın Erdoğan’ın bırakın onda birini, yüzde biri kadar efor gösterseler, performans sergileseler, Trabzon Caddesinden kendilerini soyutlayıp dışarıya atıverseler, bu parti ilanihaye iktidarda kalır.

*

Hani şu sıralar herkes bir erken seçim tutturdu gidiyor ya, bakarsınız sayın Erdoğan, CHP lideri sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na üst perdeden; “Eeyy Bay Kemal! Yüreğin yetiyorsa, varsa cesaretin çık karşıma, Kasım’da erken seçime gidelim!’

Bugün, sayın Erdoğan hodri meydan!’ çekecek! Herkese.

Olur mu, vallahi olur da tadından yenmez bile olur! Ballı lokma tatlısı hem de.

Yarın bir çıkış bekleniyor. Şiddetlisinden, hiddetlisinden. Muhalefet kanadında her kim, kimler varsa, payına düşeni alacak!

“Gel!diyecek, “Gel Bay Kemal ve 6’lı masayı oluşturan diğer unsurlar, yüreğiniz yetiyorsa, hadi gelin Kasım ayında seçime gidelim. Erken diye tutturuyordunuz, işte size seçim, işte size meydan, var mısınız?”

Abooooo!  

*

15 Ağustos, yani bugün herkes sabırsızlık ve beklenti içinde olacak. Yuvadan kopan veya kopma meylinde olan, başka cenahlara gönlü kayan bazı AK Partililer bile Cumhurbaşkanı ile görüntü verebilmek için yarışa girecekler!

Peki, 14 Ağustos Pazar veya ertesi günü, AK Parti, içeriden çok talep edilen ve beklenen fabrika ayarlarına döner mi? Ben gazeteciyim, ayar memuru değil.

Sonra; Dönere mönere aklım yetmez benim! Acımdan ölsem yine yemem ölmüş tavuk dürümünü!

Canlısı dururken!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol