banner1451
banner1461

Herkesin canı burnunda iken, yarınlara dair aş ve iş kaygısı taşıyıp, aç ve açıkta kalma kadar yaşam mücadelesi vermeye çalıştığı, acıların taze, hatıraların ve hayallerin enkaz altında kaldığı şu süreçte, siyaset yazmama gerek var mıydı, yok muydu bilemedim.

Ama hayat devam ediyor. Artık normal insanlarla normale dönme vakti.

*

14 Mayıs’ta yapılacak olan genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimine neredeyse 2 ay bir hafta kaldı. Enkaz altındaki şehrim toz duman ama siyaset ara vermiyor, toz duman dinlemiyor, hareketliliğini, heyecanını sürdürüyor.

Bir-iki gündür Ankara hareketli günler yaşıyor. Pazartesi günü Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayını açıklayacak! Deprem haberleri yoğunluğunu yitirmese de, araya siyaset de girince, siyaseti sevenler, siyasetten anladığını zannedenler, siyasi haberlere odaklanır hale geldiler.

Cumhurbaşkanımıza sesini duyurma çabası içinde olan partililer, Meclis kürsüsünde muhalefete veryansın ede dursun, bir siyaset kırıntısının da muhalif belediye başkanına çemkirmesi, şehirde en çok konuşulan konu oldu.

*

Şu aşamada Maraş’ın fotoğrafını en iyi çekenlerden ve çok konuşulan çok tartışılan isimlerden biri de KARAR Gazetesi yazarı Yıdıray Oğur oldu. İktidarı da, muhalefeti de bu yazıyı gündeminde tutmayı sürdürürken, son 30 yılın değerlendirmesinde, analizinde, tahlilinde bulunan, cesur çıkışları, yorumları ve eleştirileri ile dikkatleri üzerine çeken Oğur, yazısında siyasi mesajlar da veriyor.

*

8 yıl önce, bugünlerde KAFUM’da AK Parti temayülü vardı. Sanıyorum 100’ün az üzerinde aday adayı, imtihana çekildi, sonra da Ankara’da odalarda hesaba alındı. O gün o 100’ün üzerindeki aday adayları içerisinde merhum Dr. Cafer Tatlıbal da vardı. Allah rahmet etsin!

Şimdi temayül olur mu, zannetmiyorum. Zira vakit dar, zaman yetersiz. Herhalde bu ayın sonunda, kalmayabilir de liderlerce illerin milletvekili adayları belli olur, vatandaş da benimser veya benimsemez, içine sindirir veya sindirmez, burun kıvırır mı bilemem, 14 Mayıs’ta yasal hakkını, tercihini kullanır.

Milletin iradesi ya devam diyecek ya tamam. Saygı duyarız.

Şimdi herkesin kafasındaki soru şu; ‘AK Parti’de ilk 8’e kimler girer!’ bu süreçte, Elbistan il olur mu, Mahir Ünal kenara mı çekilir, ya da Külliye’de bir üst göreve mi getirilir, tahmin etmek güç! Ahmet Özdemir’i banko görüyor, diğerlerine şans veremiyorum. Celalettin Güvenç belki…

Muhtemelen muhalefet kanadının en güçlü ayağı CHP ve İYİ Parti ortak liste ile seçime gidecekler.

Atom karınca, siyasetin yükselen değeri Ali Öztunç şayet başka şehirden listeye girerse, İl Başkanı Esat Şengül İYİ Parti listesinde yer alacak gibi duruyor. Öyle bir hava hâkim, öyle bir koku var havada.

Olur mu? Olmaz olmaz deme, olmaz olmaz!!!

Peki, İYİ Parti’de ilk 8’de kimler olur, bakın burası çok önemli. Zira bu partide herkes kendini potansiyel ilk 8 içinde görüyor. Gizli kapılar ardında herkes birbirine çelme takma, karalama derdinde, telaşında. Biz yok, ben zihniyeti hakim.

*

 Kıymetli okurlar, buraya kadar okuduklarınız, İYİ PARTİ Lideri Meral Akşener’in 6’lı masayı devirmesinden önce yazıldı.

*

Devam edecek olursam…

Tabi dün itibariyle 11 ili vuran deprem unutuldu neredeyse, siyasi deprem can kayıplarının, hatıra ve hayallerin enkaz altında kalmasının üzerine çıktı.

Şimdi herkes siyaseti konuşuyor. Ne olacak? Meral Akşener 6’lı masanın en güçlü ayağı idi, masayı devirdi bir tekme ile, Cumhurbaşkanı adayı olarak içine sindiremediği Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer arkadaşları ile yol ayrımına geldi.

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na çağrıda bulundu, onlar da liderlerinin iradeleri ile hareket edeceklerini söylediler, kapıyı kapattılar.

*

Kimileri bu hareketin İYİ partinin sonunu hazırladığını iddia ederken, kimileri de prim yaptığını söylemediler değil.

Oysa 6’lı masanın diğer unsurları olan partiler ve liderlerinin adayı Kılıçdaroğlu idi. Haftalardır, aylardır siyaseti ve milleti heyecanlandıran, ümit veren 6’lı masa artık yok.

Peki, madem Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olmasını istemiyordunuz da, neden milleti oyaladınız aylardır. Neden milletle dalga geçtiniz, neden zamanı lehinize çevirmek için oyun içinde oldunuz?

Size inanmıştı millet, size güvenmişti. Bu güveni boşa çıkardınız! Milletin aklı ile, iradesi ile alay ettiniz!

Seçimlere 70 gün kalmış, siz iktidarın değirmenine su taşıdınız, ekmeğine yağ sürdünüz!

*

Hatırlayın, daha önceleri hem Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan, hem de MHP lideri Bahçeli, Akşener’e çağrıda bulunmuş, ‘6’lı masayı bırak, bize katıl’ şeklinde davette bulunmuşlardı. O zaman bu zaman mı yoksa?

Meral Hanım bu daveti değerlendirir mi, Millet ittifakından Cumhur ittifakına transfer olur mu, Başbakanlık hayalini Cumhur ittifakı ile gerçekleştirebilir mi? Bunu zaman gösterecek! Tabi bu arada gizli odalarda görüşmeler, pazarlıklar gırla gidecek!

Ne beklendi, ne umuldu, neler oldu?

Uzatmayacağım. Ki devam ederiz. 11 vilayeti vuran deprem unutuldu, siyasi deprem günün konusu oldu, olmaya devam edecek gibi de görünüyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol