Bu şehirde sanayici denilince, bu şehirde istihdam denilince, bu şehirde güven denilince, bu şehirde hayırsever işadamı denilince, bu şehirde zenginliğine rağmen gönlü malından zenginliğinden daha büyük denilince, bu şehirde abi denilince akla ilk gelen isimlerden biri olan sevgili Ticaret Borsası ve Tomsuklu Organize Sanayi Bölgesi Başkanı sayın Mustafa Narlı gelir akla.

Zenginlik, mal-mülk Allah vergisi. Rabbim dilediğine veriyor. Hak ediyorsa, layık ise, zekâtını veriyor, garibanı kolluyor ise, daha fazlasını versin yüce Mevlam!

Gönül zenginliğinin tadı, anlamı ve kutsiyeti başka tabi.

*

Geçenlerde, yine bu sayfada, ‘Mustafa Narlı’nın kardeşine vefası’ başlıklı yazımda bu gönlü yüce iş insanımızı yazmıştım.

Çok olumlu tepkiler aldım.

Kentin en büyük sivil toplum kuruluşu, bünyesinde yaklaşık 10 bin üye barındıran Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı sayın Mustafa Buluntu ile ticaret adına, esnaf adına, sanayici adına olumlu hizmetlere ve başarılara imza atan Sayın Mustafa Narlı da bu övgüleri hak ediyor ziyadesiyle.

Kısaca, bu iki Mustafa şehre ve sanayiye yakışıyor!

Epey zaman geçti, okullar da açıldı, yeni eğitim öğretim yılına yetişmesi için gayret gösteren, 2020 yılında kaybettiğimiz güzel insan, kıymetli kardeşi Hacı Mehmet Narlı (Nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun!) için doğup büyüdüğü mahallesine yaptırdığı ilk-ortaokul açılışı doğrusu mükemmeldi.

Sayın başkanın eğitime, kardeşine olan vefası on numara beş yıldız iken, babasının kendisine olan vasiyetini unutmadım. Konuşmasında, ‘Oğlum yarın iş hayatına atılırsan, kasaya mukayyet ol, kapıyı tut!’ sözü beni çok düşündürdü.

Manidardı vasiyeti.

İnsanların nankörleştiği, kadir kıymetin bilinmediği günümüzde kasa ve kapı önemeliydi. Hırsızlara, çalmayı marifet bilenlere fırsat verilmemesi öneriliyordu ki, merhum babası haklıydı bu meselede.

*

Köyüne cami ve okul yaptırdı. Doğup büyüdüğü, akrabalarının da yaşadığı  topraklara borcunu ödemeye çalışan her hayırsever gibi, sayın Narlı da bu doğrultuda insani tutum ve davranışı örnek olarak sergilerken, konuşmasında; “Depremde ağır hasar gören okul binasının yeniden inşaasını üstlenip 83 gün içerisinde tamamladık. Kardeşim merhum Hacı Mehmet Narlı eğitime önem verir, bu doğrultuda örnek bir memleket sevdalısıydı” cümleleri herkesi çok duygulandırdı.

Okulda 15 öğretmen görev yapacak ve 200 öğrenci okuyacak.

Bu arada, okulun inşaatını söz verdiği 90 günde değil, bir hafta önce tamamlayarak (83 günde) eğitimin hizmetine sunan, yetiştiren Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Kaçamaz’ın da hakkını teslim etmeyi unutmadı.

Sevgili Yunus Emre’yi biz de tebrik ediyoruz.

Okul yeni eğitim-öğretim yılına hayırlı olsun, hayırsever işadamımız sevgili Mustafa Narlı’nın da ömrüne bereket!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol