Aslında bu yazıyı bayrama öncesi yazmıştım. 1,5 senelik Türkiye Güreş Federasyon Başkanlığı dönemine, bu kadar başarıları sığdıran, başarı hikayeleri yazmak için yola çıkan, çıktıktan sonra da başarılarını, koltuğunu ve, ‘Kahramanmaraşlı kimliğini’ görmezden gelenleri, seçildiğinde bir ‘hayırlı olsun, başarılar dilerim!’ temennisini esirgeyenleri, tebrik etmekten imtina edenleri yazmıştım.

Şampiyonlara şampiyonu, madalyalı şehrin madalyalı başkanı sayın Şeref Eroğlu için bu kaçıncı yazım, sayısını unuttum. Her zaman ve her platformda siyasi bir figür olmadığını, Türk güreşini ayağa kaldırmak için özveriyle çalıştığını her fırsatta dile getiren Başkan Şeref Eroğlu, bir sporcu kimliği yanında, duygulu, şehrin sorunlarına duyarlı, gönül insanı olduğu kadar mücadele azmini hiçbir zaman kaybetmeyen delikanlı adam.

*

Deprem sürecinde şehri terk etmedi, Dereköy’de, Yusufhacılı’da, Gafarlı’da Küçüknacar ve Büyüknacar Mahallelerindeki yardım ve kurtarma eyleminde bulundu, hayatını kaybedenlerle ne kadar üzüldü ise, kurtardıkları için de o kadar sevinen adam.

Depremin hemen ardından yardım tırları gönderdi memleketine. Geldiğinde, elleriyle dağıttı, haktan, adaletten kaçınmadı. Depremden önce ve sonrası köyündeydi, kurtarma çalışmalarına katılırken, Dereköy girişindeki (sol tarafta) kasap H. Memiş ve hanımını enkazdan elleriyle çıkartan adam.

Depremde 30 yakınını kaybetti. Eroğlu ailesine, yakınlarına, giden canlara Allah’tan rahmet diliyorum bir kere daha.

*

Bir Ankara seyahatinde, Gençlik ve Spor Bakanı sayın Dr. Mehmet Kasapoğlu, Başkan Eroğlu’nu görünce ilgilendi, yanına çağırdı, hasbıhal etti, bir de samimi itirafta bulundu, VİP’ten birlikte geçerken dedi ki; ‘Başkan seni bana yanlış anlatmışlar, hakkını helal et!’ Yanında valimiz sayın Ömer Faruk Coşkun da varken.

Devlet adamına yakışan buydu işte. Gerçekleri gizleyemez, güneşi balçıkla sıvayamazsınız.

Milletvekilleri ise o ana tanık olmamak, görünmemek için amiyane tabirle hızla uzaklaştılar.

Demem o ki, başarı, delikanlılık, dürüstlük ve vizyon arıyorsanız, adres belli, Şeref Eroğlu.

Gelelim yazının son bölümüne.

Biliyorsunuz, minderde kürsüye Türkiye damgası vuruldu. Hırvatistan’ın Başkenti Zagreb’te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonasını Türkiye A Milli Güreş Takımı 17 madalya ile tamamladı, yani grekoromende 6 altın madalya kazanarak 17 yıl aradan sonra ilk kez takımlarda Avrupa Şampiyonu oldu.

Şampiyonada 6 altın, 3 gümüş ve 8 bronz madalya kazanan milliler, bu şampiyonada kendi rekorunu egale etti.

Bu başarı da Şeref Eroğlu ve ekibi olduğu kadar, sporcuları hanesine yazıldı.

Yolun ve bahtın açık olsun yiğit adam!

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol