banner1483

Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle şahsım şyehrinde ilk kez gerçekleştirilen Türkiye Büyükler Serbest Güreş Şampiyonası, düzenlenen final maçlarıyla geçtiğimiz Pazar günü nihayete erdi ve bizler 4 gün boyunca 42 ilden 110 takım ve 650 güreşçinin mindere çıktığı şampiyonayı keyifle izlerken, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü güreşçileri de 5 madalya ile Türkiye 3’üncüsü oldu.

Bu organizasyon, Kahramanmaraş tarihinde bir ilk. Bu ilki bize yaşattığı için Türkiye Güreş Federasyon Başkanı sayın Şeref Eroğlu’na teşekkür etmek gerekiyor. Dışarıda kalanlar, güreşlere gelmeyenler, arayıp bir hayırlı olsun ziyaretini bırakın bir tarafa, telefon etme zahmet ve nezaketinde bile bulunmayanlar, telefonla güreşlere davet edildiği halde, gelmesi istendiği halde gelmeyenlerin Şeref Eroğlu’na ‘şehrimizin gururu’ demeleri de bana inandırıcı gelmiyor, gelmeyecek.

*

Türkiye Güreş Federasyonu koordinesinde düzenlenen şampiyonada 4 gün boyunca 650 güreşçi mindere çıkarak ter döktü.

Hangi il Türkiye birincisi oldu, kim kaç madalya aldı, bunların b.ir önemi yok artık, geçmişte kaldı nasıl olsa. Yarın unutulur gider, ama asıl unutulmayacak mesele, bu şehrin evlatlarının, siyasiler başta olmak üzere bürokrasi kesimi, iş dünyası, basın camiası sınıfta kaldılar.

Tenezzüle dip gelmediler, izlemediler. Ama lafa gelince, Şeref Eroğlu’nu yere göğe sığdıramıyorlar. Ama dilleri başka söylese de içlerindeki İrlandalılar başka konuşuyor.

Neyse…

*

Dereceye giren kulüplere ise kupalarını, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, Başkan Vekili Fezair Tatlıdil ve olimpiyat şampiyonu Mehmet Akif Prim verdi. Veda Pazar günü yapıldı, herkes helalleşirken, Başkan Şeref Eroğlu’na olan ilgi, herhalde siyaset dahil, yerel yönetimler dahil, kimseye nasip olmadı bugüne kadar.

Herhalde Eroğlu’nun bir yere (belediye-milletvekilliği falan) aday olmasından mı çekindiler de, ‘bırak yahu, kendi kaderine terk edelim, şımartmayalım!’ düşüncesinden yola çıkarak mı hareket ettiniz bilememe de, yanlış yaptınız dostlar, yanlış… Şunu da unutmayın ki, altın yere düşmekle değerinden bir şey eksilmez. Ve de asil azmaz!

*

Şeref Eroğlu bir marka. Bir gurur abidesi.

O bir ekol. O bir dünya şampiyonu, o bir Avrupa şampiyonu, o bir olimpiyat ikincisi.

Onun siyasette, kimsenin koltuğunda gözü yok. Olsa da size haber verecek değil zaten. Onun eli kolu sizden daha uzun.

Bu güreşlere sponsor olan, organizasyonun tüm karesinde, tüm dakika, saatinde yer alan ve bunu da başarı ile yerine getiren Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Hayrettin Güngör’e teşekkür ediyorum.

Tabi pazar günü gelemedi, çünkü ‘eğitim şurası’ vardı. Keşke gelebilseydi de, GÜREŞ AĞASI kostümünü giyebilseydi.

Son sonraki sefere inşallah!

*

Son olarak söyleyeceğim cümle şu; samimi olun, ciğerimi yiyin!

Başka diyeceğim yok hâkim bey!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol