Hem genel, hem Cumhurbaşkanlığı seçimi geride kaldı, Türk toplumu bir kere daha AK Parti iktidarına ve Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’a güvenoyu verdi. Verirken de Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 14 ve 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Seçiminde yüzde 78.83 oy oranıyla nüfusu 400 binden fazla olan 46 metropol ilçe arasında Onikişubat’ı  birinci sıraya taşıdı.

Sayın Mahçiçek gönül adamı, hizmet ehli, tuttu partililerine, seçmene ve ilçe halkına teşekkür etti, “Parti teşkilatının katılımıyla ‘teşekkür’ programı düzenledi. Başkan Mahçiçek, “Nüfusu 400 binden fazla olan 46 metropol ilçe arasında Onikişubat’ımızı birinci sıraya taşıdık. Bu başarıda en büyük pay sizlerin!” dedi.

*

EXPO 2023 Sergi Alanı…

Şehrin gurur abidesi. Sosyal, kültürel bir alan. Ticaret alanı, tamamlandığında, hizmete girdiğinde şehrin en önemli tanıtım aktörü olacak!

Özellikle son günlerde ziyaretçi akınına uğrayan yerli ve yabancı ziyaretçilere kenti ayağa kaldıracak, tanıtacak büyük projeyi anlatan vizyoner Başkan Hanefi Mahçiçek’in hedefi, şimdiye kadar bu büyük projeyi hayata geçirmekti.

Ama deprem, bütün hayalleri, ümitleri suya düşürdü. Depremle birlikte, şehri yeniden ihya ve inşa etmek adına depremzedelerin yanında olan, onların amiyane tabirle babası olup, bağrına basan Başkan Mahçiçek, şimdi hedefini sonbahara bıraktı.

*

Hizmet etmek, büyük projelere imza atmak, sırf İller Bankası’ndan gelecek para ile yetinmeyip, kaynak yaratma hususunda örnek ve öncülük eden, bu sebepten ötürü ilçesini abad eden başka başkan bulmak çok zor günümüzde.

Model ve modern ilçe düşüncesi, teşkilatlar ve milletvekilleriyle uyumlu çalışması, gönüllere dokunması, yüreğinde biriktirdiği insanlarla gönül bağı kurması, onu daha da çok sevdirmeye yetiyor.

*

Allah kısmet ederse, sonbaharda hizmete girdiğinde, bu şehre yerli ve yabancı turistler, işadamları, kurumlar, marka ve firmalar yağacak.

Bu şehirdeki ekonomik hareketliliği artıracak, şehre girdi sağlanacak, bilmeyenler, duymayanlar Kahramanmaraş’ın adını gittikleri yerde anlatacaklar.

O sebeple, Başkan sayın Mahçiçek, gittiği her yabancı ülkede bu dünya harikası, dünya markası yatırımı, projeyi anlatırken, daha çok yabancı yatırımcıların şehre gelmesini sağlıyor, bir anlamda bu kadim şehrin tanıtım elçisi rolünü üstlenmiş durumda.

*

Geçenlerde, Tarım ve Orman eski Bakanımız sayın Prof. Dr. Vahit Kirişçi, EXPO alanını ziyaretinde ‘Güneyin parlayan yıldızı olacak!’ demişti.

Kendisine her defasında yeni hedefler koyan, bunu yaparken, dokunduğu insanların kalbinde taht kuran, geleceğe dair hedef noktasında büyük düşünen bu vizyoner başkanın insanlarla kurduğu gönül bağı, büyükle büyük, çocukla çocuk olan babacan tavrı, üzerine elbise gibi giymediği ego sayesinde onu en başarılı, en çalışkan, en sempatik belediye başkanlarının ilk sırasına getirip koyuyor.

Yakışıyor da…

Bayramın ilk günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı sayın Numan  Kurtulmuş’u ağırladı sayın Mahçiçek.

Meclis Başkanı Kurtulmuş da çok beğenmişti EXPO alanını.

*

Bayramın 3. günü de Cumhurbaşkanı Yardımcısı sayın Cevdet Yılmaz’ı ağırladı EXPO’da. Sunum yaptı. Sayın Yılmaz, milyonlarca misafiri ağırlayacak, ev sahipliği yapacak EXPO alanı ve Başkan sayın Mahçiçek için övgü dolu sözler söylerken, bu muhteşem ikili, sonbaharda alanın Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacağı müjdesini de verdiler.

Bu büyük proje için, müjdeleri için emeği geçene herkese teşekkür ediyoruz.

Biliyorsunuz, önümüzdeki yılın Mart ayında yerel seçimler var. Başkan sayın Mahçiçek, bu büyük projeyi sonbaharda faaliyete geçirecek. Yüzlerce, binlerce insan (yerli ve yabancı) bu şehre akın edecek.

Şehir hayat bulacak!

Ekonomi ve sosyal yaşam canlanacak.

Teknik ve sosyal belediyecilik alanında gösterdiği aşarı kadar, öz kaynak yaratmada üzerine başkan tanımadığım sayın Mahçiçek ile ilgili zaman zaman eleştiriler okumuyor değiliz.

Şunu söylemek isterim; belediyeler kimsenin özel mülkü değildir ve çiftliği hiç  değildir. Bu minval üzere, başkana atıfta bulunarak, imalı cümleler kullanarak onu zan ve töhmet altında bırakma niyeti nafile çabadır.

Yele kayadan ne götürdü bugüne kadar!

Belediyelerin gelir-giderleri her yıl Sayıştay Denetçileri tarafından denetlenir. Başkan sayın Mahçiçek’in de kimseye verilmeyecek bir hesabı yoktur.

Allah’tan başka!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol