banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

ZİRAAT ODASI  DELEGE SEÇİMLERİNE GİDİYOR
 Ekinözü Ziraat Odası Meclisi, 1 Aralık Kasım 2014 tarihindeki toplantısında aldığı kararla, genel kurul sürecine girdi. Sürecin ilk adımı olan delege seçimleri, 21 Aralık 2014 Pazar günü yapılacak. Muhtarlıklarda kurulacak sandıklarda, yaklaşık bin 400 Ekinözü Ziraat Odası üyesi, saat 08:00 ile 17:00 arasında oy kullanabilecekler.

 Ekinözü  İlçesin 21 mahalle muhtarlıklarının oluşturduğu 21  seçim çevresinin, her birinden birer olmak üzere, toplam 120 delege seçilecek. (İlgili yasaya göre, seçim çevrelerindeki her  üye için 1 asıl ve 1 yedek delege seçiliyor, 22'nci üyede, asıl delege sayısı 2'ye çıkıyor. Hiç bir seçim çevresinde 22 üye bulunmuyor.)

Ekinözü Ziraat Odası yönetimi, Ekinözü  Kaymakamlığı’na yazdığı yazıda, delege seçimleri için  Mahalle muhtarlarının ve ihtiyar heyetlerinin görevlendirmesini istedi.

Seçim çevrelerinden seçilecek 21 delege, Aralık ayı içerisinde belirlenecek bir tarihte,  Ekinözü Ziraat Odası'nın 4 yıl görev yapacak 21 meclis üyesini seçecek. Meclis üyeleri ise dört yıl süreyle görev yapacak 7 asil 7 yedek yönetim kurulu üyesi belirleyecek. Yönetim kurulu da, kendi arasından iki yıl süreyle görev yapacak Başkan, Başkan Vekili ve Muhasip Üye'yi seçecek. Aynı yönetim kurulu, iki yıl sonra bu görevler için bir kez daha kendi arasından seçim yapacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol