Öne Çıkanlar ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

“TÜRKİYE, SİVİLLEŞMEYE TURGUT ÖZAL DÖNEMİNDE BAŞLAMIŞTIR”
 TPB Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölüm yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Türkiye’nin normalleşmesinde, ekonomik olarak kalkınmasında, sosyal hayatın canlanmasında ve dünya ile entegre olmasında çok önemli imzalar attığını belirten Pakdil, “Turgut Özal, seçkin bir şahsiyet, değerli bir siyaset ve devlet adamı olarak yakın tarihimize mührünü vurmuş, hizmetleriyle milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. Bu ülkenin alicenap insanları onun verdiği hizmetleri asla unutmamış ve unutmayacaktır” şeklinde konuştu.

“MUHALEFET SEÇİMİNİ BOYKOT ETMİŞTİ”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin milli iradenin tecelli ettiği yer olduğunu ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Merhum Turgut Özal 1989 yılında cumhurbaşkanlığı seçiminde aday oldu. Sosyaldemokrat Halkçı Parti ve Doğru Yol Partisi meclise girmeyerek seçimi boykot etti. 31 Ekim 1989 tarihinde gene muhalefetin katılmadığı 3. tur oylamasında Turgut Özal 263 oy alarak Türkiye Cumhuriyeti'nin 8'inci Cumhurbaşkanı oldu. Bu gün cumhuriyet tarihinde belki de en önemli günlerden birisi olmuştur. Muhalefetin bu seçimde de Cumhurbaşkanlığı oylamasına katılmaması oldukça manidardır. Fakat tüm boykotlara rağmen Çankaya Köşküne çıkan Turgut Özal, burada da ülkemize çok güzel hizmetler sunmuştur” diye konuştu. Pakdil açıklamasını şöyle tamamladı:

“Merhum Turgut Özal, halkını seven bir siyasetçiydi. Halkla içli dışlıydı. Onun bu sevgisi de halk nazarında karşılık bulmuştu. Türkiye’nin değişim ve dönüşümünde, kalkınmasında, dünyaya açılmasında büyük gayretler sarf eden Merhum Turgut Özal, yaptığı reformlarla da demokrasi tarihimizde derin izler bırakmıştır. Vizyonuyla, kişiliğiyle, yaptığı çalışmalarla milletimizin gönlünde yer edinen Merhum Özal, milletimiz tarafından ebediyen hatırlanacaktır. Bu düşüncelerle, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı, vefatının yıldönümünde rahmetle, saygıyla anıyorum."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol