Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

TEŞVİK 3 YIL DAHA DEVAM ETMELİDİR
 Başkan Karaküçük şunları söyledi:

“5084 Sayılı Teşvik Yasasıyla, Kahramanmaraş’ta, 2005 yılı itibariyle 46 bin olan kayıtlı istihdam sayısı, 2012 yılı itibariyle 110 bine ulaştı. Burada, 80 yıllık Cumhuriyet tarihinde tüm kazanımların ve tüm çalışmaların sonucunda gelinmiş olan sosyal güvenlik rakamlarında, son teşvik yasasıyla birlikte son 7 yıl içerisinde yüzde 150 artış sağlandı. Türkiye’de ve dünyada en büyük ekonomik gelişmişlik kriteri olan işsizlik oranı Türkiye’de yüzde 12’lerden, yüzde 8,8’lere kadar indi. Şu anda uygulanan bu teşvik politikasının, bilhassa Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ve bizim gibi az gelişmiş şehirlerde doğru bir reçete olduğuna inanıyorum. Bu reçetenin devam etmesini arzu ediyoruz. Bununla birlikte özellikle, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde, Suriye’deki sınır ticaretinden dolayı zarar gören sanayicilerimiz ve işadamlarımız var. En azından şu anda Suriyeli mültecilere bir sığınma kampı oluşturulduğu gibi, ekonomik olarak zarar gören bizler için de, Suriye ile sınırı olan, sınır ticareti yapan ve bundan zarar gören bu illerde en azından 3 yıl daha, 5084 sayılı teşvik yasasının uzatılmasını istiyoruz.”


Teşvik Yasası ile bölgelerin yeşerdiğini, hayat bulduğunu belirten Karaküçük, “Bu gelinen tedavinin yarıda bırakılmasını istemiyoruz. Burada, Malatya, Adıyaman, Osmaniye, Kahramanmaraş, Şanlıurfa gibi illerimiz Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı ciddi zarar gördü. Oradaki pazarlarımızı kaybettik. Bu teşvik, bize merhem oldu. Bu yüzden teşvikin, bu 49 ilin tamamında mümkün değilse bile Suriye’den dolayı zarar gören bizler için 5084 sayılı yasanın 3 yıl daha devam etmesini arzu ediyoruz. Maliye Bakanımızın ve Sayın Başbakanımızın, bu konuda destek ve himmetlerini arzu ediyoruz.” dedi.


Bu yılın sonunda, kaldırılması düşünülen pamuk ipliğindeki koruma önlemiyle ilgili olarak da KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük şunları söyledi: “31 Aralık itibariyle pamuk ipliğindeki koruma önlemini kaldırılıyor. Biz, pamuk ipliğinde koruma önleminin kaldırılması durumunda işsizlikte en büyük istihdam deposu olan tekstil sanayisinin büyük bir zarar göreceğini düşünüyoruz. Biz sonuçta Türk sanayisi, Türk sermayesi, Türk işçisi, Türk Malı anlayışını tekrar canlandırarak, Türk Devleti’nin, bunu korumasını arzu ediyoruz.”


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol