banner1482
Öne Çıkanlar GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

TEKNİK ADAMLARIMIZ SEMİNERE KATILDI
 İki gün boyunca süren 23. Uluslararası Antrenör Gelişim Semineri'nde Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, teknik direktör ve FIFA Teknik Komite Üyesi Gerard Houllier, FIFA ve UEFA Eğitim Danışmanı Jacques Crevoisier, TFF Maç ve Performans Analiz  Departmanı Sorumlusu Dr. Metin Çakıroğlu, Prozone Sport'dan Jamie Roberts konuşmacı olarak yer aldı.

Seminere katılan UEFA Pro Lisans, TFF Teknik Direktör, UEFA A Lisans ve Profesyonel Kaleci Antrenörü belgelerine sahip antrenörler, Teknik Adamların Eğitimi ve Sınıflandırılması Talimatı'nın 6. maddesinin 3. fıkrası gereğince bir sonraki seminere kadar çalışma izni aldılar.

Gerçekleştirilen  seminere Kahramanmaraş'tan  Pro A Lisansı olan  11 teknik adam katıldı. Seminere katılan teknik adamlar önümüzdeki 2 yıl boyunca    her ligdeki amatör ve profesyonel kulüplerin her yaş grubundaki takımlarında teknik adam olarak çalışabilecekler.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TÜFAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Mesut Çanak,  gerçekleştirilen seminerin çok iyi ve verimli geçtiğini belirterek, "Bu seminere 11 tane teknik adamımızın katılması bizleri çok memnun etti, inşallah önümüzdeki yıllarda bu sayıyı artırmak için gayret göstereceklerini söyledi.

Kahramanmaraş'ta her geçen yıl antrenör sayısının arttığını, bu antrenör sayısının artması ile birlikte Kahramanmaraş'ta  amatör takım sayısını da artırdığını ifade ederek, "Bu antrenörlerimiz kendilerini yetiştirecek ve katılacakları seminerlerle de antrenörlük lisanslarını yükseltecektir. Bu da tabiî ki Kahramanmaraş'ta kaliteli futbolcuların yetişmesine sebep olacaktır" dedi.

Başkan Mesut Çanak, “Hırvatistan’da     sempozyuma katıldım”

Öte yandan TÜFAD Başkanı Mesut Çanak, Geçtiğimiz günlerde Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de düzenlenen ve 68 ülkeden 260 antrenörün katıldığı 35.  Avrupa Futbol Antrenörleri Dernekleri Birliği (AEFCA) sempozyumuna da katıldığını söyledi.

Başkan Çanak, Bu sempozyuma Türkiye'den Kahramanmaraş'ın yanı sıra  Hatay ve  Eskişehir illerinin TÜFAD Başkanları katıldı.

3 gün süren bu sempozyumda Dünya'da isim yapmış ve çok başarılı olmuş teknik adamlarla görüşme fırsatı bulduklarını belirten Çanak, bu sempozyuma Kahramanmaraş'tan bizim katılmamız ayrı bir gurur verici, Kahramanmaraş'ı orada en iyi şekilde temsil etme fırsatı bulduğunu , sempozyumda yeni bilgiler edindiğini söyledi.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol