Öne Çıkanlar Arafatta olmak MUHTARLAR YARDIM KERVANINA KATILDILAR KAMEK BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR MUHAMMED GEVHER TEOG ŞAMPİYONLARINDAN ZİYARET

Bu haber kez okundu.

TAŞHAN,
 Düzenlenen basın toplantısında  gazetecilerin sorularını cevaplandıran ve bir basın mensubunun; "Ceceli köyünden bir grup insanlar organize sanayi bölgesindeki bunların iddiasına göre hukuka aykırı davranışlar olduğunu belirttiler. Bu konuda neler söylemek istersiniz?" şeklindeki sorusuna Taşhan;  "Öncelikli olarak burada olmayan bir arkadaşla ilgili bir iddiaya cevap vermem çok doğru olmaz. Ama bizi ilgilendiren bölümüne cevap vermem gerektiği inancındayım. Orada bir imar uygulaması yapıldı. Bu imar uygulaması imar planının 18. Maddesine göre yapıldı. Bu imar planının 18. Maddesi hamur uygulamayı gerektiriyor. Yani bütün mülkiyetler bir tarafa konuluyor ondan sonra kağıt üzerinde planlar yapılıyor ve mülkiyette bir imar kanunundaki belirtilen sıralamaya göre önceliğe göre taksimi yapılıyor. Bu sıralama ve öncelik nedir? Birinci öncelik vatandaşın yerinin yerinden verilmesidir. Birinci öncelik bu. İkincisi eğer yerinden veremiyorsanız, bunu en yakın bölgeden vermenizdir. Oradaki yapılan uygulamada budur. Bunun dışında yapılan bir şey değildir. Vatandaşın böyle bir usulsüz uygulama olduğu iddiası var ise bunun yolu nedir? Ben burada hepinizi şahit tutuyorum. Orada yapılan organize sanayide Ebru Hanım görmüştür burada ilk organize sanayi haberini orada siz yaptınız. Arkasından diğer arkadaşlarımız yaptı. Ama bu kardeşlerimiz çıkıp diyor ki biz burada imar planı yapıldığından haberimiz yok. Buranın organize sanayi yapıldığından haberimiz yok diyor. Bu konuda da imar kanunundaki usul şudur. İmar uygulamasını yaparsınız, askıya asarsınız bir aylık süresi içinde vatandaş itirazını eder düzeltirsiniz. Düzeltmezseniz vatandaş idare mahkemesine gider. Bizde burada bunu yaptık. Bunun dışında bir şeyler yapmadık. Ama bu arkadaşların iddiası şu özellikle biz buranın organize sanayi bölgesi yapıldığından haberimiz yok. İmar uygulaması yapıldığından haberimiz yok. Buyurun bu ne o zaman internetten organize sanayi bölgesi diye inceleyin bunların hepsi çıkacaktır arkadaşlar. Burada kanunun uygulamanın dışında bir şey yapılmamıştır. Kesinlikle bunu kabul etmiyoruz. İmar uygulaması yaptığımız yerde meralar var idi. Biz buraya imar planı yapmadan önce meraları kaldırmamız gerekiyordu. İl tarım müdürlüğü tarım komisyonuna müracaat ettik ve bu meraların kaldırılmasıyla ilgili burada köylü bilgilendirme toplantısı düzenledik. 292 kişinin de bu bilgilendirme toplantısında imzası var" dedi.



İSTİFA SÖZÜNE SADECE  GÜLERİM!

Gazeteci Mehmet Fiskeci'nin, "Bu arkadaşların iddiasına göre haksız ve hukuksuz uygulamadan dolayı sizi istifaya davet ettiler. Ak Parti yönetiminden de ihracınızı istediler, Vali beye gittiler. Görevinizden istifa etmeyi düşünüyor musunuz ve  vali bey sizi aradı mı?" sorusuna ise şu cevabı verdi;

"Aramadı bir, ikincisi ben Ak Parti yönetiminde değilim. Türkoğlu belediye başkanıyım. Seçilmiş olduğum parti Ak Parti olabilir ama şu an benim herhangi bir parti sıfatım olamaz yok da zaten. Bu konuda da herhangi bir aramamda olmadı. Bende bu iddiaya sadece gülüyorum. Bu istifaya davete de gülüyorum yani"


ARSALAR NASIL YER DEĞİŞTİRDİ?

Bir başka basın mensubunun ise; "Tapulu arazilerin yer değiştirmesi nasıl olmuş, bununla ilgili bilgi verirmisiniz?" sorusuna da,

"Konu aslında teknik bir konu. Haritacılıktan gelen arkadaşımız var mı bilmiyorum. Yani buradan çıktıktan sonra arkadaşlara da sorabilirsiniz. İmar kanununda şöyle bir madde var. Bir yerde imar uygulaması yaptığız zaman bunun %40’ına kadar yeşil alan, yol, eğitim alanı olarak yeriniz eksilebilir. Yeri gelmişken söylüyorum hani bunlar bizim uygulamadan haberimiz yok diyorlar. Bu konuda da bu şekilde cevap vermiş olacağım. Biz buraya imar planı yapmadan önce vatandaşı toplantıya çağırdık. Burada imar uygulaması yapacağız, bize müracaat edin çünkü oralar miras malları siz aranızda anlaşın bizim oraları verme ansımız var. Ama anlaşmasanız biz orayı nasıl olmuşsa o şekilde çıkartmak zorundayız. Yani bir yerde mirasçıysanız, mirasçı olarak yapmak zorundasınız. Orada bizden sadece şunu istediler. Dediler ki başkanım imar kanununda %40 çok olur, mümkünse bizle %30 zayiat olsun istiyoruz. Biz şunu söyledik dereyi görmeden paçayı sıvamak mümkün değil. İşlemi başlatalım elimizden geleni yaparız dedik. Orada uygulamada zayiat %30 olmadı, bakın %19 oldu. Hatta şunu iddia ediyorum Kayseri Belediyesi 1950 yılından beri kanunda olmadığı halde uygulamalardan %50 alıyor" diye cevap verdi.


OSB’lerde kaç tane fabrika olacak, kaç kişi istihdam yapılacak, Türkoğlu’na faydası ne olacak bunları açıklar mısınız?

Bu soruya da Belediye Başkanı Taşhan şu cevabı verdi; "Organize sanayi bölgesinde 28  parsel var. 28 tane sanayici olacak orada. Bunun %90’ı yine Kahramanmaraşlı sanayiciler. En küçük parsel 5.000 m2, en yükseği de 70000 m2. En az 3000 kişiye istihdam sağlanacak. Kahramanmaraşlı yatırımcılarımız, hatta orada Suriye'den dahi yatırımcımız var."

Küçükev Et lokantasındaki basın toplantısına  Taşhan, belediye avukatı  Ahmet Özdemir, Organize Sanayi Bölgesi avukatı Feyzettin Okumuş ile katıldı.

Taşhan ayrıca, Türkoğılu'na kurulacak lojistik merkez ile hızlı trene ilişkin de soruları cevaplamadan bırakmadı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol