banner1482
Öne Çıkanlar dizi SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI ZİRVEDE K.MARAŞSPOR 0-2 MERSİN İDMAN YURDU BASKETBOLDA FİNAL MÜSABAKALARI DEVAM EDİYOR BAŞKAN AYDIN

Bu haber kez okundu.

SESİMİZİ DUYAN DUYARLI KİŞİLER KENDİNE YAKIŞANI YAPTI
 EMNİYETTEN TARAFTARA ZEYTİN DALI

Spor Toto 3. Lig 3. Grup’ta Pazar günü oynanan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor-Anadolu Üsküdar karşılaşmasında iyi niyetli ve olumlu emniyet tedbirleri dikkatlerden kaçmadı. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü tarafından karşılaşmada görevlendirilen polis memuru sayısı düşürülürken, her karşılaşmada tribünde taraftarın yanında oturan polis memurları da maç boyunca merdiven boşluklarında bekledi. Geri kalan emniyet güçleri ise stadyum dışında bekletilirken, bu hava taraftarın da performansına yansıdı.
“TAHRİK OLMAYINCA TARAFTARDA HUZURLU OLUYOR”

Büyükşehir Spor Taraftarlar Derneği Başkanı Dursun Özçelik, konu hakkında bir açıklama yaptı. Büyükşehir Belediyespor’un bir puan ile ayrıldığı karşılaşmada emniyetin ortaya koyduğu tutumu takdir ettiklerini kaydeden Özçelik, taraftarın bu durumdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Emniyet mensuplarının iyi niyetli bir şekilde karşılaşmada güvenlik önlemi aldığını kaydeden Özçelik, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Haftalardır emniyet tedbirleri ile ilgili yaşanan sıkıntıları basın yoluyla duyurmaya çalıştık. Sesimizi duyan yetkililer bu hafta oynanan Anadolu Üsküdar maçında bizim arzu ettiğimiz şekilde bir tutum ortaya koymuşladır. Taraftarın emniyet güçleriyle ilgili her hangi bir sıkıntısı olmadığını vurgulamak istiyorum. Biz sadece karşılaşmada bazı unsurların taraftarı tahrik ettiğini anlattık. Özelikle kamera konusunda taraftarımızın ne kadar hassas olduğunu söyledik. Elbette emniyet güçleri de bu tedbirleri almak zorunda. Ancak bu hafta olduğu gibi insanları tahrik etmeden yaparlarsa biz de o karşılaşmanın tadını çıkara biliriz. Bu hafta emniyet mensuplarının taraftarın içinde durmaması, dışarıda ve taraftarın bulunduğu alanların dışında beklemesi maçın atmosferine de yansıdı. Görüntü konusunda tezahüratta aşırılığa kaçınca arkadaşlar görevlerini yapmaya başladılar. Biz bunu destekliyoruz. Eğer aşırı bir durum olursa tabi ki emniyetimiz gerekeni yapacak. Ancak ortada hiçbir şey yokken, takım ateşlenmeye çalışılırken bu yapıldığı takdirde taraftarın gardı düşüyor ve takıma hiçbir katkı sağlayamıyoruz. Biz haftalarca bunları anlatmaya çalıştık. Çok şükür bu anlamda birileri sözümüzü duydu. Ben buradan o yetkililere ve Pazar günü maçta bize hoş görüyle yaklaşan tüm emniyet mensuplarına teşekkür ediyorum.”

“AYNI TABLO İLE YOLA DEVAM”
Bu olumlu tablonun devam etmesi gerektiğini ifade eden Özçelik, son olarak şunları kaydetti: “Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un başarısına hasret kalan bu taraftara sahip çıkılması gerekiyor. Özellikle emniyet konusunda sıkıntılarımızı dile getirdik ve çok şükür bu hafta hiçbir sorun yaşanmadı. Bundan sonraki süreçte de aynı tablonun devam etmesini temenni ediyoruz.”

“RAHAT NEFES ALDIK”

Ligin 14. Haftasında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un kendi evindeki müsabakası içerisinde Kahramanmaraş Tezahüratlarına bile izin verilmediğini ifade eden Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği Başkanı Dursun Özçelik, “Tribünleri Kameralarla bizleri taciz eden Emniyet güçlerini geçen hafta olduğu gibi protesto ettik. Onlar sağ olsunlar Protestomuza olumlu yaklaşarak Kameraları indirdiler. Bizde rahat nefes alarak takımımıza destek olduk” dedi.

“KAMERA YOK KAVGA YOK”

Emniyet güçleri tarafından kamera ile taraftarı taciz etmedikleri sürece tribünlerde kavganın olmayacağını savunan Özçelik, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor maçının ilk dakikalarında Kameralar taraftarın üzerinde olması Taraftarı taciz ediyor. Kameraları üzerinde gören taraftar takımı desteklemekten bile korkmaya başlıyor. Bazı kendini bilmezde kameralara ters tepki veriyor. Bizde Takımı desteklemek istiyoruz. Ama maalesef taraftar kamera korkusundan çekinerek ses çıkaramıyor. Anadolu Üsküdar maçında aynı sıkıntıyı yaşamadık. Emniyetin duyarlı davranışı taraftarımızı rahatlattı. Zaten Tribünlerde Mobese kameraları var. Onlar işlev yapıyor. Polisteki kameralarda olay esnasında görev yapmalıdır. Emniyet bizim güvenliğimiz için olduğunu çok iyi biliyoruz ama taraftarı da sıkboğaz etmemelerini rica ediyoruz. Bakın Kamera yok, kavga yok, Küfür yok. Bu Belediyespor maçında böyle olur ama Kahramanmaraşspor maçı daha kalabalık olduğu için bir şey diyemeyeceğim. Onda sıkı tedbir alınmalı ama kamera ikinci planda kavga olduğu zaman çıkarılmalı” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol