Öne Çıkanlar YAPILAN YATIRIMLAR İŞVEREN VE İŞÇİNİN ALINTERİDİR YENİ BULVAR GELİYOR MUHASEBE HAFTASI KUTLANIYOR SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI KARADENİZ SAHİLLERİNDE KAZA YAPTI

Bu haber kez okundu.

ŞEHİR KİMLİĞİ ÇALIŞTAY TANITIM TOPLANTISI YAPILDI
 Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği Şehir Kimliği Çalıştayı tanıtım toplantısı; Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce ve AK Parti Grup Başkan Vekili Sayın Mahir Ünal’ın da katılımlarıyla bugün Kahramanmaraş Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Şehre, şehirlinin gözünden ve gönlünden bakmak, şehrin gelecek vizyonunu yerel halkla birlikte belirlemek için düzenlenen çalıştayların Kahramanmaraş’ta 9.’su gerçekleştirilmek üzere “Tanıtım Toplantısı” yapıldı.

Şehirlerin tarihi ve kültürel varlıkları ve maddi, manevi değerleri korunarak, yeniden inşa sürecinde nasıl yapılanması gerektiği, değişim-gelişim süreçlerinde oluşan fırsat ve tehditlerin neler olduğuna ilişkin konuların değerlendirileceği çalıştayların 81 ilimizin tamamında gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Danışmanı ve İLBANK yönetim kurulu üyesi İbrahim Acar koordinatörlüğünde gerçekleştirilen çalıştayda, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı  Fatih Mehmet Erkoç birer konuşma yaptılar.

Bakan Güllüce yaptığı konuşmada; “Şehirleri yeniden inşa ve imar sürecinde şehirde yaşayan insanlarımızın görüşlerini önemsiyoruz. Şehrinize nasıl bir gelecek vizyonu uygun görüyorsanız buna siz karar vereceksiniz. Katılımcı demokrasi de budur. Bu süreçte şehirlerimizin tarihi ve kültürel değerlerini ve şehir kimliklerini yeniden değerlendirme ve hatırlamaya vesile olması bakımından bu çalıştayları çok önemsiyorum, emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Bakan Danışmanı İbrahim Acar da yaptığı konuşmada Şehir Kimliği Çalıştaylarının önemini ve gerekliğini özetledi. Konuşmasında ‘İnsan ve onu çevreleyen şehir arasında öylesine bir etkileşim vardır ki; çevredeki olumlu ya da olumsuz her bir değişim insana, insanın yaşadığı deneyimler de çevreye, şehire yansır. Böylece; şehir ve insan birbirinin mazisinde, güncel hayatında, geleceğinde, mutluluğunda, hüznünde ve hasılı kaderinde karşılıklı etkili olur” dedi.

İbrahim Acar, “Ordu, Üsküdar, Kırşehir, Düzce, Adıyaman, Sivas, Kütahya, Konya ve Kahramanmaraş’ta gerçekleştirmiş olduğumuz çalıştaylarımızı, Çorum, Samsun, Amasya, Tokat, Bursa ve Şanlıurfa ile devam ederek tüm illerimizde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz’ diye konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç konuşmasında; Kahramanmaraş’ta bulunan kadim eserlerin korunmasına özellikle önem verdiklerini ve şehirde yaşamış önemli şahsiyetlere ilişkin Panorama Müzeleri kurmayı planladıklarını dile getirdi.

Başkan Erkoç yaptığı konuşmada: “Kahramanmaraş bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış, köklü geçmişi ve tarihi olan bir şehirdir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan” Şehirleri şekillendiren insandır. Ancak insan şehirleri şekillendirdiği kadar şehirler tarafından da şekillenen varlıktır” demektedir. Biz de bu anlayışla Kahramanmaraş’ımızı kadim medeniyetimizin temelleri üzerinde geleceğe taşıyacak şekilde inşa ediyoruz.

Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun belirttiği gibi “Kadimi koruyamazsak, yeni inşa malzemeleriyle ama eskimeyen bir ruhla inşa edemezsek, işte ümranın ruhunu kaybederiz. İşte biz de Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizi bu bilinçle yeniden inşa edeceğiz. Yeni bir medeniyet değil var olan medeniyeti ihya edeceğiz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un ardından söz alan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer; “Bir şehre gelip o şehirli olmak, o şehrin hemşehrisi olmak istiyorsanız; sadece maddi geleceğine değil şehrin hikayesine bakar ve hayallerine katılmayı amaçlarsınız. İşte bu Şehir Kimliği Çalıştayı, bu sevginin zorladığı bir oluşumdur. Bir medeniyeti inşa değil ihya etmek zorundayız” dedi.  

Bakan Güllüce çalıştayın ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesini ziyarette Başkan erkoç, Bakan Güllüce’ye yapılan çalışmaları sunum eşliğinde anlattı.

Daha sonra Başkan Erkoç, Bakan Güllüce’ye Kahramanmaraş’a TBMM tarafından verilen Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası da göstererek bilgi verdi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol