Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDE AKADEMİK ÇALIŞMALAR
 SANKO Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güner Dağlı, kursun açılışında yaptığı konuşmada, kursa ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duydukları söyledi.

 

Prof. Dr. Dağlı, “Biz yeni üniversiteyiz. Bu tür organizasyonları düzenlemek ve hem bilimsel, hem akademik anlamda karşılıklı bilgi alışverişi yapabileceğimiz uygun platformlarda bir araya gelebilmek için üniversite olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Kursun herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  

 

SANKO Üniversitesi tarafından düzenlenen böyle bir organizasyona katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi İş Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa N. İlhan, kursiyerlere pek çok konuda bilgiler verdi.

 

Prof. Dr. İlhan, “Epidemiyolojik ve Klinik Araştırma Tasarımı, Hipotez Kurma, Evren, Örnek Seçimi ve Kontrol Grubu, Tanımlayıcı Araştırmalar, Kesitsel Araştırmalar Olgu, Kontrol Araştırmaları, Kohort Araştırmaları, Grup Çalışması, Grup Sunumları, Bilimsel Yazı Nasıl Yazılmalı, Müdahale / Deneysel Araştırmalar, Araştırma Ölçütleri, Klinik Çalışma Fazları, Metedolojik Araştırmalar, Tutarlılık Duyarlılık ve Seçicilik Roc Eğrisi, Temel Biyoistatistik Kavramlar, Tanımlayıcı İstatistikler, Önemlilik Testleri, Korelasyon, Regresyon, Bilgisayar Uygulaması” konularında teorik ve patrik bilgiler paylaştı.

 

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı GATA Tıp Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Erdal Güzeldemir ise SANKO Üniversitesi’nin ülkemize, eğitim ve bilim dünyasına hayırlı olması dileklerinde bulundu. Prof. Dr. Güzeldemir, “Bilimsel Yazı Nasıl Yazılmalı” konusunda bir konuşma yaptı.

 

İki gün süren ve birçok akademisyen ile akademisyen adayının katıldığı kurs, eğitimle ilgili değerlendirmelerin yapılması ve katılım belgelerinin takdimiyle sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol