Boran, Sanko’nun, ülke ekonomisine ve istihdama sağladığı katkı yanında, topluma yaptığı hizmetleri kurumsal bir yapı altında toplamak amacıyla 1989 yılında Sani Konukoğlu Vakfı’nı kurduğunu söyledi.
AÇEVGaziantep İl Temsilcisi Esin Özgül ise Sani Konukoğlu Vakfı’nın desteği ile Gaziantep’te 1998-2013 döneminde düzenlenen kurslarda, 976’sı erkek, 8 bin 24’ü kadın olmak üzere 9 bin kişiye okuryazarlık belgesi verildiğine dikkati çekti.
Kaymakam Turan, eğitime yapılan katkının takdir edilecek düzeyde olduğuna vurgu yaparak, Sani Konukoğlu Vakfı ve AÇEV’in çalışmalarından dolayı Boran ve Özgül’e teşekkür etti.
SANKO’NUN EĞİTİME KATKISI
Sani Konukoğlu Vakfı, bugüne kadar ikisi fakülte binası olmak üzere 18 okul ve ayrıca Gaziantep Üniversitesi Sani Konukoğlu Tekstil Mühendisliği Bölümü’ne Araştırma-Uygulama Merkezi yaptırdı.
Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve İslahiye Anadolu İmam Hatip Lisesi binaları inşaatları devam ediyor, Gaziantep Üniversitesi’nin tahsis edeceği arazi üzerine Bilim ve Sanat Merkezi (Okulu) inşa etmek üzere protokol imzalandı.
Her yıl 10 bin ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine çanta içerisinde bir yıllık ihtiyacına yetecek kırtasiye, 10 bin ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine de eksiksiz olmak üzere kıyafet yardımı gerçekleştiriliyor.
Üniversitelerde öğrenim gören yaklaşık iki bin öğrenciye karşılıksız burs veriliyor. 1990-2013 yılları arsında üniversitelerde öğrenim gören 17 bin 674 öğrenciye burs sağlandı.
Sağlık bilimleri alanında eğitim verecek Sanko Üniversitesi’nin kuruluşu tamamlandı, 2014-2015 eğitim döneminde öğrenci alınarak eğitim-öğretime başlanacak.