Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM.

Bu haber kez okundu.

RESSAMLARIMIZDAN YİNE BÜYÜK BİR SERGİ
 19 Mart 2013’de Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezindeki 3 katlı, büyük bir galeride 43.yıl sergileri yoğun bir katılımcı eşliğinde açıldı.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent TANIK: Çankaya Belediyesi toplumcu anlayışı ile sosyal dayanışmayı yaşamın her alanında üreten kent kimliğine ve ülke kültürel mirasına, kentte yaşayan sanatçıya ve sanatsevere duyarlı olmayı öncelik ederek sanatın başkenti olmayı hedeflemektedir.1970 yılında kurulan BRHD Ankara’nın sanat hayatını zenginleştirmek, ülke sanatını tanıtmak ve halka bütünleştirmek için birçok etkinliğe imza atmıştır. BRHD Bugün toplamda 410 üyesiyle sanat hayatının canlı tutulmasında özel bir role sahip olmuştur. Son olarak BRHD kuruluşunun 43.yılında 163 sanatçıyı eserleriyle birlikte ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.


Kahramanmaraşlı sanatçılar galeri istiyor.

Sergi organizasyonu ile bilgi veren Ressam Akif Orçan ve Ressam Bünyamin K. ile sergide BRHD Başkanımız M.Ali Doğan ile K.Maraş sanat politikasında ilerleyeceğimiz rol konusunda görüşmelerimiz oldu.

Ressam M.Ali Doğan devletimizin ve yerel yönetimlerin, kamu kurumlarının sanat politikalarını belirlediklerinde sanatsal etkinliklerde, yarışmalarda, sanat sunulacak alanlarını oluşturma gayretlerinde bile destekleyeceklerimizi bilmelerini isteriz. dedi. Özellikle büyük şehir olacak K.Maraş kentinde de artık bir galeriye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.Ve faaliyetlerimizle elbette bu konuda destek çıkacağını kaydetti.Siyasi tüm kuruluşlar sanatı ve sanatçıyı siyasetten ayrı tutarak kendi kültürlerini üreten özel ve güçlü bireyler haline dönüştürebilirler.Ekonomik ve duygu olarak güçlü her sanatçı,üretimlerini ve kültürlerini uluslar arası platformda tanıtabileceği aynı zamanda gelecek nesillerinde faydalanması sağlanacaktır;bu nedenle ki gelin sanatçıları güçlendirelim.diyerek; Derneğimize sponsor olan Çankaya Beld.Başkanımız Sayın Bülent TANIK için şükranlarını sundu.

Akif Orçan biz birçok sanatçıyla irtibat halindeyiz.K.Maraş şehrinin kültür ve sanat tanıtımında anahtar isimlere ihtiyaç var.Bu konuda her türlü istişare ve desteği vermeye hazır diyerek gazetemiz aracılığıyla ses verdi..

Ardından ödül ve plaketler dağıtıldı. Sanata katkı ödülü Mete Bora’ya,derneğin üyeliğinde geçmiş dönem başkanlarından Prof.Dr.Zafer GENÇAYDIN,Ressam Önder AYDIN ve derneğimizde 40.yılını dolduran Ressam Suna ÖZKALAN, Ressam Fadime Salma Baltacıoğlu’na hizmet plaketleri verildi.

Sergi 7 Nisan 2013’e kadar gezilebilecek.

Adres: Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi - Kennedy cad. No: 4 Kavaklıdere / Çankaya-ANKARA

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol