banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

RESSAM ÇİFTİN SERGİSİNE BÜYÜK İLGİ
 Sanatçı Pekmezci çiftçinin 25 eserinin yer aldığı sergi, Gaziantepli sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor. 

Gaziantepli sanatseverlerle buluşmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Hasan Pekmezci, Sanko Ailesi’ne sanata ve sanatçılara verdiği destekler için teşekkür etti. 
İş çevrelerinin ve ticaretle uğra şanların toplumsal gelişimde önemli rolü olduğunu belirten Pekmezci, Zeugma Müzesi’ni gezerken büyük gurur duyduklarını vurguladı. 
Pekmezci, Gaziantep gibi aydın bir kente bir  ‘’Çağdaş Sanatlar Müzesinin’’  çok yakışacağını kaydetti. 
Yaptıkları çalışmaları Gaziantep’te sergilemekten gurur duyduklarına dikkati çeken Şükran Pekmezci de Anadolu’nun her yöresinin zengin geleneksel adetlere ve doğal güzelliklere sahip olduğunu söyledi. 

Pekmezci, ‘’Resimlerimizde görüldüğü gibi eşim de ben de insanı, doğayı çok seviyoruz. Anadolu’nun güzelliklerini sürdürmek istiyoruz’’ diyerek, Anadolu’ya duyduğu sevgiyi dile getirdi. 
Pekmezci çiftinin, Sanko Park Alışveriş Merkezi 3’üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi’nde açılan sergisi, 19 Nisan’a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek. 
SANATÇI HASAN PEKMEZCİ 
1945 yılında Konya’da doğan Hasan Pekmezci, ilkokuldan sonra İvriz Öğretmen Okulu orta kısmında, öğretmenlerinin teşviki ile resme yöneldi ve 1962 yılında sınavla İstanbul Çapa Öğretmen Okulu Resim Semineri’ne gönderildi. 
Pekmezci, öğrencisi olduğu bu okulu 1965 yılında birincilikle bitirdikten sonra girdiği Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nden 1968 yılında mezun oldu. Sanatçı,  Sakarya-Arifiye Öğretmen Okulu, Çankırı Ortaokulu ve Gazi Eğitim Enstitüsü-Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi’nde görev yaptı. 1987’de Hacettepe Üniversitesi  Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyeliğine, baskı resim atölyelerini kurmak üzere atandı. 1995’te profesör oldu. 

1968 yılından beri sanatsal çalışmalarını aralıksız sürdüren Hasan Pekmezci, ilk kişisel sergisini 1971 yılında Ankara Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde açtı. Başta devlet resim sergileri olmak üzere ülkemizde düzenlenen DYO, Vakko, Viking, İstanbul Sanat Bayramı ve İstanbul Yeni Eğilimler’78-79, Yunus Emre, TPAO sergilerine katıldı.  20’den fazla ödül kazandı. 
Yurt dışında Şili Bienali ile Osaka Tirienaline seçildi. Sanat ve eğitim alanında seminer ve sempozyumlarda  görev aldı. 
Çocuk resimleri konusunda eşi Şükran Pekmezci ile 1970’li yıllardan başlayarak çeşitli çalışmalar gerçekleştiren sanatçının, günümüze kadar 45 kişisel sergisi bulunuyor.  Sanat alanında çeşitli makale ve yazılarının yanında 8 kitabı yayımlandı. 1985 yılında bir eseri Budapeşte Müzesi’ne satın alındı. 
ÇAĞSAV Vakfı kurucu ve yönetim kurulu üyeliği, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesi olarak tüm dernek sergilerinde ve çeşitli sergi kataloglarında yer aldı. Yurtdış ında bazı kentlerde düzenlenen sergilere katıldı. 

SANATÇI ŞÜKREN PEKMEZCİ 
1946 yılında Çankırı’da doğan Şükran Pekmezci, ortaokulu bitirince Konya Kız Öğretmen Okulu sınavlarını kazand ı ve resme ilgisi nedeniyle İstanbul Çapa Öğretmen Okulu Resim Semineri’ne g önderildi. 1965 yılında mezun olarak Çankırı ili Orta Nahiyesinin Kalfat Köyü’nde 2 yıl ilkokul öğretmenliği yaptı. 
İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü sınavlarını birincilikle kazanan ve 1970 yılında mezun olan sanat çı Pekmezci, daha sonra Arifiye Öğretmen Okulu ile Çankırı, Ankara Yeşilevler ile Namık Kemal Ortaokulu’nda resim öğretmeni olarak görev yaptı. 1994-2000 yılları arasında Gazi Üniversitesi Meslek ve Yaygın Eğitim Fak ültesi’nde baskı resim dersleri verdi. 
Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesi olarak tüm dernek sergilerinde ve çeşitli sergi kataloglarında yer alan Şükran Pekmezci, yurt dışında önemli bazı kentlerde düzenlenen sergilere katıldı. 
Şükran Pekmezci açtığı 30’un üzerinde kişisel serginin yanı sıra, birçok grup sergisine katıldı. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol