Öne Çıkanlar SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SINIRLARI AŞTI SPOR LİSESİ ŞAMPİYON ŞERİFLER İNŞAAT DOOSAN FORKLİFTİ TERCİH ETTİ KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK STADINDA 5 BİN KİŞİYLE İFTAR

Bu haber kez okundu.

RESSAM  ÇETE’NİN SERGİSİ BEĞENİ TOPLUYOR
 Sanatçı Çete’nin 37 eserinin yer aldığı sergi, Gaziantepli sanatseverlerden beğeni topluyor. 

Resmi, ‘’Resim elemanlarının oluşturduğu estetik leke düzeni’’ olarak tanımlayan sanatçı Çete, Gaziantepli sanatseverlerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söylüyor. 
 ‘’Gaziantep’e adımımı attığım andan itibaren birçok güzellikle karşılaştım’’ diyen Çete, çok modern bulduğu Sanko Sanat Galerisi’ni Gaziantep’te yaşayan insanlar ve sanat dünyası için ‘’şans’’ olarak gördüğünü ifade ediyor. 

Çete,’Sanat günümüzde bir eğlence olarak algılanıyor. Oysa sanat, sanatçının topluma aktardığı farklılıklardır. Bu farklılıkları toplumun diğerleri ile paylaşarak sıradanlığı aşarsınız, her şey daha güzel olur’’ diyerek sanatın önemini vurguluyor. 
Çete’nin, Sanko Park Alışveriş Merkezi 3’üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi’nde açılacak sergisi, 5 Nisan’a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. 

SANATÇI 
1941 yılında doğan Süleyman Çete, 1961 yılında Erzurum Yavuz Selim İlköğretmen Okulu’ndan mezun oldu. 1965 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nü bitirdi. 
Çoğunluğu Bursa Atatürk Lisesi, Bursa Kız Lisesi, Bursa Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nde olmak üzere yurdun çeşitli yerlerinde 26 yıl boyunca, resim ve sanat tarihi öğretmenliği yaptıktan sonra 1992 yılında emekli olan sanatçı, halen Bursa’da atölyesinde resim ve resim eğitimi çalışmalarını sürdürüyor. 

Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere özel ve resmi galerilerde sergiler açan Çete’nin, yurtiçi ve yurtdışı koleksiyonlarda eserleri yer alıyor. 35’den fazla kişisel ve karma sergisi bulunuyor. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol