Öne Çıkanlar Arafatta olmak MUHTARLAR YARDIM KERVANINA KATILDILAR KAMEK BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR MUHAMMED GEVHER TEOG ŞAMPİYONLARINDAN ZİYARET

Bu haber kez okundu.

RESSAM ALİYEV, SANKO SANAT GALERİSİ’NDE SERGİ AÇTI
 Türkiye’de ve birçok ülkede eserleri sergilenen sanatçı Aliyev, Gaziantep’te 1,5 yıldan beri yaşadığını, geldiği ilk günden beri şehirle ilgili resimler yaptığını ve fotoğraflar çektiğini söyledi. 

‘’Buraya geldiğimden beri hep ‘Gaziantep için ne yapabilirim’ diye düşündüm” diyen Aliyev, konuklarla duygularını şöyle paylaştı: 
“Gaziantep’in doğunun Paris’i olduğunu duymuştum. Şehrin tarihi mekanlarını resmetmek için yola çıktım. 1,5 yıl çalıştım. Gaziantep şehrine, insanına saygı olarak bunu yaptım. Umarım beğenirler.  Gaziantep resimlerinden oluşan bu koleksiyonu, İstanbul ve  Ankara’da da sergilemeyi düşünüyorum. Gaziantep’i oralarda tanıtmak istiyorum.’’ 
Sanko Park AVM Müdür Yardımcısı Taner Neng de 1,5 yıl gibi kısa bir sürede Gaziantep’i tanıyıp, özümseyen sanatçı Aliyev ile kıvanç duyduklarını belirtti. 

İl Kültür Turizm Vekili Mehmet Aykanat ise sanatçının şehrin güzelliklerini yaşatmaya devam edeceğine inandığını dile getirerek, Gaziantep kültürüne katkılarından dolayı teşekkür etti. 
Aykanat, daha sonra sanatçı Muhammed Aliyev’e, Sanko Sanat Galerisi adına teşekkür plaketini ve Sanko Holding sponsorluğunda bastırılan ‘’Belkıs Zeugma ve Mozaikleri’’ isimli bilimsel yayını takdim etti. 
Aliyev’in, Sanko Park Alışveriş Merkezi 3’üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi’ndeki sergisi, 8 Mart’a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek. 

SANATÇI 
1952 yılında Bakü’de doğan sanatçı Aliyev, orta öğrenimini Bakü’de tamamladı. 1973’de Azim Azimzade Yüksek Ressamlık Okulu’ndan, 1983’te St. Petesburg A. İ. Muhina Akademisinin seramik bölümünden mezun oldu. 1983-1986 döneminde Bakü Ressamlık Lisesi’nde öğretmenlik yaptı. 
1985 yılında St. Petesburg’da ilk kişisel sergisini açan ve Sovyetler Birliği Ressamlar Birliği’ne üye olan  Muhammed Aliyev, 1986-1989 yılları arasında Azerbaycan Devlet Eğitim Üniversitesi’nde öğretim görevlisi oldu. 


Eserleri ABD, İngiltere, Avusturya, Fransa ve Almanya’daki karma sergilerde sergilenen Aliyev, 1997-2012 yılları arasında İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara, Gaziantep ve Sakarya’da birçok kişisel resim sergisi açtı ve karma resim sergilerinde yer aldı,  ayrıca seramik karma sergiye katıldı. 
Gorbon Kültür Merkezi, Kütahya Porselen ve Akademi İstanbul’da çalışan ve 2003 yılında Bilgi Üniversitesi açık kurslarında ders veren Aliyev, 2011 yılından beri Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor.


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol