banner1482
Öne Çıkanlar SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI ZİRVEDE K.MARAŞSPOR 0-2 MERSİN İDMAN YURDU BASKETBOLDA FİNAL MÜSABAKALARI DEVAM EDİYOR BAŞKAN AYDIN BAŞKAN GÜVENDEN BASIN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Bu haber kez okundu.

POYRAZ: “DAHA TEMİZ BİR KENT İÇİN”
 Belediye Hizmet Binası önünde yapılan tanıtım toplantısında konuşan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Mayıs ayı ile birlikte temizlik işlerinin belediye araçları ile yapılacağına işaret ederek: “Mayıs ayından itibaren kendi araçlarımız şehrimizde temizlik işlerini yürütecek. Burada en sevindirici durum ise özelliklede kenar mahalle dediğimiz bölgelerimizde çöpler kamyonlar aracılığıyla iki veya üç günde bir toplanıyordu. Şimdi bunu en aza indirgedik ve her gün çöpler toplanacak. Bugün burada 12 büyük tonajlı araçlarımızı görüyorsunuz. Bunun akabinde 13 adette küçük olmak üzere toplam 25 aracımız var. Günden güne büyüyen ve gelişen şehrimizde biz de belediye olarak bu büyümeye paralel kendimizi büyütüyoruz. Araç parkımızı genişletiyoruz. Bu sadece çöp toplama işinde olmayıp hizmet verdiğimiz her alanda genişletiyoruz. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde alınan 25 adet hidrolik sıkıştırmalı çöp toplama ve taşıma araçları ile 1 adet damperli kamyon ve 1 adet vinç yüklemeli hidrolik sıkıştırmalı çöp toplama araçlarının 12 adetinin teslimatı tamamlanmış olup diğerlerinin ise Nisan ayı sonu itibarıyla teslimatı tamamlanacaktır” dedi.

GERİ DÖNÜŞ KEMARALI

Araçların en son teknolojiyle donatıldığına dikkat çeken Başkan Poyraz: “Araçlar en üst teknolojik donanıma sahip olup çevre dostu motor teknolojisi bulunmaktadır. Üst yapı olarak da ergonomik tasarıma sahip olan araçlar güvenlik ön planda tutularak dizayn edilmiştir. Hidrolik sıkıştırmalı çöp toplama ve taşıma araçlarından 12 adeti 14.5 m3 hacimli, 13 adeti 10 m3 hacimli ve vinç yüklemeli çöp toplama aracı ise 22 m3 hacimli olup, işçi güvenliği için kabin içerisinde LCD monitörlü, geri görüş kamerası, basamakta ağırlık algılayıcılı sensörler, basamak yanlarında kişiyi koruyabilecek emniyet korkulukları, şoför uyarı sireni, acil durum stop düğmeleri, tepe ikaz lambaları, çöp suyu sızdırmazlık sistemi, temiz su tankı, kürek süpürge ve malzemeleri koymak için tutamaklar ve daha birçok teknik donanıma sahip bulunmaktadırlar” diye konuştu.

KENDİ KAYNAKLARIMIZI VE KREDİ DE KULLANDIK

Kahramanmaraş Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde alınan bu araçlarla mayıs ayı itibariyle evsel nitelikli katı atıklar Aksu-Erkenez mevkinde yeni tamamlanan transfer istasyonuna taşınarak, transfer istasyonunda bulunan hidrolik sıkıştırmalı treylerlerle Kürtül’de bulunan katı atık düzenli depolama ve ayrıştırma merkezine taşınacak ve burada ayrıştırma ve depolama işlemleri yapılacağının da altını çizen Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, basın  mensuplarının araçlara ve yeni alınacak araçlara ilişkin sorularını cevaplandırdı.  





Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol