Öne Çıkanlar TEYFİK YAĞCI İSTİFA ETTİ!!! dizi KAHVE İÇİRECEK 13 YIL ŞEYTAN TAŞLADIK GÖRÜMCEDEN YENGEYE BÖBREK NAKLİ

Bu haber kez okundu.

PATLICAN KEBABI VE MANTI BİRİNCİ OLDULAR
 Tut İlçesi Kaşlıca İlk/Ortaokulu’nun organize ettiği Yemek Yarışması ve 1. Sınıf Öğrencilerinin Okuma Bayramı; Kaymakam Ramazan Kendüzler olmak üzere, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Tufan Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Ahmet Nalbant, ilçe daire amirleri, Kaşlıca Köy Halkı, öğretmenler ve öğrencilerin katılımlarıyla okul bahçesinde yapıldı. Yarışmada hemşehrimiz yazar ve Tut Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gören de yemek yarışmasında jüri olarak görev yaptı.

Etkinlik, Kaşlıca Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Zeynal Tanrıverdi eşliğinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Kaşlıca Ortaokulu Müdürü hemşehrimiz Yusuf Karslıoğlu yaptığı açılış konuşmasında; Okuma ve yazma bilmenin, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkmanın ilk adımı olduğunu söyleyip öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Karslıoğlu; okuma bayramının ardından yapılacak olan yemek yarışmasına yoğun ilgi gösteren köy halkına, yemekleriyle yarışmaya katılacak olan Kaşlıca Köyü ev hanımlarına, Tut İlçesi daire amirleri ile okul öğretmenlerinden oluşan jüri üyelerine ve yarışmaya katkılarından dolayı Köy Muhtarı Hüseyin Atalay, Okul Aile Birliği Başkanı Mahmut Atalay, Köy esnaflarından Emin Gültekin’e sonsuz şükran ve teşekkürlerini iletti.


Açılış konuşmasının ardından programın sunucuğunu da yapan Kaşlıca İlkokulu Müdür Yardımcısı Sema Yüksel’in sınıfı 1/A öğrencilerinin Okuma Bayramı etkinlikleri kapsamında hazırlamış oldukları gösteriler misafirlere sergilendi. Öğrenciler tarafından okunan şiirler, sergilenen paradiler ve dans gösterileri seyirciler tarafından yoğun bir ilgiyle izlendi. İzleyiciler tarafından beğeniyle izlenen Okuma Bayramı, Kaşlıca İlkokulu Öğretmeni Özlem Tekdemir’in 1/A Sınıfı öğrencileriyle pasta kesmesiyle son buldu.

Okuma Bayramı’nın akabinde büyük bir heyecanla beklenen yemek yarışmasına geçildi. Yarışmanın Jüri Üyeliğini; Tut Kaymakamlığı Yazı İşler Müdürü hemşehrimiz Mehmet Gören, Tut İlçe Müdürü Sayın Salih Yılmaz, Tut İlçe Mal Müdürü Vedat Akıllı, Tut İlçe Milli Eğitim Müdürü Oktay Yiğit, Kaşlıca Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Hamit Karakaya, Kaşlıca Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Zeynep Çeliktaş ve Kaşlıca İlkokulu Sınıf Öğretmeni Canan Güngör yaptı.

Yarışmada, birbirinden güzel el emeği göz nuru yemekler, jürinin önüne getirildi. Yöresel yemekler, tatlılar, börekler, salatalar, çorbaların yapıldığı yarışmada, yemeklerin hem görünüm olarak çok güzel olduğunu vurgulayıp, hem de lezzetleriyle ağızlarda güzel tatlar bıraktığını söyleyen jüri sözcüsü Tut İlçe Mal Müdürü Vedat Akıllı, bir seçim yapmakta zorlandıklarını dile getirerek, tüm katılımcılara çok teşekkür etti.

On altı katılımcının olduğu yarışmada patlıcan kebabı ve mantı yemeği ile birinci olan Gülbeyaz Tokmak’a ödülünü İlçe Kaymakamı Ramazan Kendüzler, karnıyarık yemeğiyle ikinci olan Leyla Gültekin’e ödülünü İlçe Garnizon Komutanı Tufan Yılmaz, içli köfte ve salata ile yarışmada üçüncü olan Hatice Ertaş’a ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Oktay Yiğit takdim etti.

Tut Kaymakamı Ramazan Kendüzler, medeni cesaretlerinden ötürü başta yarışmaya katılan Kaşlıca Köyü Ev Hanımları olmak üzere, bu etkinliğin hazırlanmasında ve sunumunda emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol